تحصیل در آلمان

نام نویسنده: مدیر سایت
تاریخ بروزرسانی: 24 بهمن 1400
راهنمای تحصیل در آلمان

با توجه به سطح بالای علمی دانشگاه‌های آلمان و امکانات آموزشی در این کشور، تحصیل در آلمان هدف بسیاری از افراد در مقاطع مختلف است. رایگان بودن تحصیل، آموزش‌های کاربردی تئوری و عملی، معتبر بودن مدرک در سراسر دنیا و بیشتر از همه تضمین آینده شغلی، دانشجویان بین‌المللی از جمله ایرانیان را ترغیب می‌کند تا بر سر دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آلمان با یکدیگر رقابت کنند. مرور بر شرایط کلی تحصیل در آلمان، معدل مورد نیاز و شرایط پذیرش در مقاطع مختلف تحصیلی از عناوین اصلی هستند که در مطلب راهنمای تحصیل در آلمان به آن‌ها می‌پردازیم.

تحصیل در آلمان

در این مقاله می‌خوانیم

  • شرایط عمومی تحصیل در آلمان
  • شرط معدل برای تحصیل در آلمان
  • تحصیل در مدارس آلمان
  • تحصیل در آلمان با دیپلم
  • تحصیل در آلمان در مقطع دبیرستان
  • تحصیل در کالج‌های آلمان
  • تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی
  • تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد
  • تحصیل در آلمان در مقطع دکتری
  • تحصیل در آلمان رایگان
  • تحصیل در آلمان با معدل پایین
  • شرایط سنی تحصیل در آلمان
  • شرط معدل برای تحصیل در آلمان
  • دانشگاه‌های برتر آلمان
  • چگونه از دانشگاه‌های آلمان پذیرش بگیریم؟
  • راحت‌ترین دانشگاه برای پذیرش آلمان
  • مزایای تحصیل در آلمان
  • بورسیه تحصیلی در آلمان
  • هزینه زندگی در آلمان
  • کار دانشجویی در آلمان

شرایط عمومی تحصیل در آلمان 

در ابتدای مطلب راهنمای تحصیل در آلمان درباره شرایط عمومی تحصیل در این کشور صحبت می‌کنیم. دوره مدرسه، دوره دبیرستان، دوره کالج، دوره کارشناسی، دوره کارشناسی ارشد، دوره دکترا و بالاتر از مقاطعی هستند که متقاضیان بین‌المللی می‌توانند در آن‌‌ها ادامه تحصیل دهند.

طبق سیاست‌های این کشور امکانات یکسانی برای تحصیل در اختیار مهاجران و شهروندان آلمان قرار می‌گیرد. از این رو افراد در صورت دریافت پذیرش می‌توانند بدون هیچ تبعیضی تحصیل رایگان خود را ادامه داده و در آخر حتی شغلی تضمین شده نیز داشته باشند. کشور آلمان دارای یک سیستم آموزشی، مدرن، منظم و قوی می‌باشد.

تحصیل در آلمان از طریق مدارس و دانشگاه‌های عمومی که تقریباً رایگان بوده و فقط سالانه مبلغ کمی برای ثبت نام و غیره دریافت می‌شود و مدارس و دانشگاه‌های خصوصی با شهریه نسبتاً بالا امکان‌پذیر است. بی شک اغلب متقاضیان بین‌المللی مدارس عمومی را برای تحصیل انتخاب می‌کنند.

دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آلمان و داشتن مدرک زبان آلمانی از شرایط اصلی تحصیل در آلمان برای دانشجویان بین‌المللی هستند. دریافت پذیرش از طریق ارسال مدارک تحصیلی به دانشگاه مورد نظر امکان‌پذیر است؛ اما در ارتباط با مدرک زبان لازم است بدانید که هر مقطع به سطح دانش زبانی مخصوص به خود را دارد که در پاراگراف‌های بعدی به طور مفصل درباره آن صحبت می‌کنیم.

تحصیل در دانشگاه‌های دولتی آلمان برای دانشجویان بین‌المللی و شهروندان آلمانی رایگان است.

شرط معدل برای تحصیل در آلمان 

شرط معدل از مواردی ست که نقشی مهم را در موفقیت یا عدم موفقیت پذیرش از دانشگاه‌های آلمان ایفا می‌کند. منظور از شرط معدل اینست که متقاضی تحصیل در آلمان معدل لازم را برای پذیرش در رشته مورد نظر خود داشته باشد. چرا که هر یک از رشته‌های دانشگاهی در آلمان حداکثر و حداقل معدل مورد نظرشان را تعیین کرده‌اند. به عنوان مثال افراد برای پذیرش در دانشگاه‌های آلمان بایستی معدل بالای 15 را برای اتمام دوره دبیرستان داشته باشند. همانطور که گفتیم این معدل برای رشته‌های مختلف، متفاوت است.

طبق قوانین جدید اعلام شده در سال 2021 افرادی که فارغ‌التحصیل نظام قدیم بوده و معدل پایان دوره متوسطه آن‌ها 15 و یا کمتر از آن می‌باشد شانس کمتری برای دریافت پذیرش مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های آلمان را دارند.

در ادامه مطلب راهنمای تحصیل در آلمان، معدل مورد نیاز در برخی از رشته‌ها را مرور می‌کنیم؛ اما قبل از آن لازم است بدانید که حداقل معدل توسط دانشگاه اعلام شده و ممکن است دو دانشگاه معدل‌های متفاوتی را برای یک رشته مشترک اعلام کنند.

برای پذیرش رشته پزشکی در آلمان به طور معمول به معدل دیپلم بالای 5/18 نیاز است اما برخی از دانشگاه‌ها به افراد به معدل 15 به بالا نیز پذیرش می‌دهند. متقاضیان پذیرش در رشته مهندسی نیز معمولاً بایستی معدل بالای 15 را داشته باشند.

نکته مهم اینکه افرادی که متقاضی تحصیل در رشته خاص بوده اما شرط معدل را ندارند می‌توانند با شرکت در دوره‌های کالج آلمان معدل را بالا برده و شانس خود را برای دریافت پذیرش بیشتر کنند. کارشناسان شرکت مهاجرتی اکسیر ویزا آماده‌اند تا به تمامی سؤالات شما در این زمینه پاسخ دهند.

متقاضیان تحصیل در آلمان با معدل بالای 15 و دارا بودن مهارت دانش زبانی، شانس بیشتری برای گرفتن پذیرش و دریافت ویزای آلمان دارند.

تحصیل در مدارس آلمان 

تحصیل در مدارس آلمان دو مقطع ابتدایی و دبیرستان را شامل می‌شود. در این قسمت از مطلب راهنمای تحصیل در آلمان درباره مقطع ابتدایی صحبت می‌کنیم. در این کشور کودکان 3 تا 5 یا 6 ساله دوره مهدکودک را می‌گذرانده و سپس وارد مدرسه می‌شود. تحصیل در مدرسه و گذراندن دوره ابتدایی برای تمامی کودکان در آلمان اجباری و البته رایگان است. مقطع پایه ابتدایی در مدارس آلمان سال اول تا چهارم را شامل می‌شود. البته لازم به ذکر است که تحصیل در مدارس ابتدایی آلمان با توجه به ایالتی که در آن زندگی می‌کنید 4 تا 6 ساله است. پس از گذراندن دوره ابتدایی دانش‌آموز با توجه به نمرات و معدل خود می‌تواند رشته دوره دبیرستان خود را انتخاب کند. بی شک دانش‌آموزان با نمرات بهتر شانس ادامه تحصیل در رشته‌های بهتر و کاربردی‌تر را دارند.

تحصیل در مدارس آلمان

همانطور که اشاره شد تمامی کودکان در آلمان از سن 6 سالگی بایستی تحصیل در مدرسه را آغاز کنند. این قانون افراد مهاجر و حتی کودکانی که به طور موقت در آلمان زندگی می‌کنند را نیز شامل می‌شود. کودکان مهاجری که دانش زبان آلمانی ندارند نیز همراه با سایر کودکان سال تحصیلی را آغاز کرده و در طول تحصیل خود می‌توانند فهمیدن و صحبت کردن به آلمانی را یاد بگیرند.

تحصیل در آلمان با دیپلم 

با داشتن مدرک دیپلم می‌توان در کالج و مقطع کارشناسی ادامه تحصیل داد. در مطلب راهنمای تحصیل در آلمان شرایط ورود به دانشگاه‌های این کشور را با دیپلم بررسی می‌کنیم. افراد متقاضی ادامه تحصیل دوره کارشناسی در آلمان بایستی قبل از ورود به دانشگاه یک دوره کالج را گذرانده و پس از پایان دوره در صورت قبولی در امتحان نهایی می‌توانند وارد دانشگاه شوند. ادامه تحصیل در دانشگاه‌های دولتی آلمان برای افراد با مدرک دیپلم به صورت رایگان است. از شروط ادامه تحصیل در آلمان با مدرک دیپلم داشتن معدل لازم برای پذیرش در رشته مورد نظر و همچنین ارائه مدرک زبان آلمانی مورد نیاز هستند.

تحصیل در آلمان با دیپلم

همچنین دانشجویان بین‌المللی برای ادامه تحصیل با مدرک دیپلم لازم است دو آزمون ACT و sat را با نمرات 28 و 1300 پشت‌سر گذارند. برای پذیرش در دانشگاه‌های آلمان در مقطع کارشناسی ارائه مدارک زیر الزامیست:

  • آخرین مدرک تحصیلی
  • ریز نمرات
  • انگیزه نامه
  • توصیه نامه
  • گذرنامه معتبر
  • مدرک زبان
  • بیمه نامه

البته هر دانشگاه مدارک مورد نیاز خود را اعلام کرده و برای اطلاع از ریز مدارک پیشنهاد می‌کنیم به وب سایت دانشگاه مورد نظرتان مراجعه کنید. مشاوران ما در شرکت اکسیر ویزا راهنمایی‌های لازم را در این زمینه ارائه می‌دهند.

تحصیل در آلمان در مقطع دبیرستان 

دانش‌آموزان در آلمان از 10 سالگی به بعد تا 18 سالگی وارد مقطع حساس دبیرستان می‌شوند. مقطعی که در آن همه چیز با توجه به توانایی و استعداد اشخاص مشخص شده و تلاش هر دانش‌آموز آینده شغلی او را رقم می‌زند. در کشور آلمان مجموعاً 3 نوع دبیرستان وجود دارد که Hauptschule (فنی و حرفه‌ای)، Realschule (کار و دانش) یا Gymnasium (مدارس نظری) را شامل می‌شود. دانش‌آموزان با توجه به نمرات خود می‌توانند یکی از این دبیرستان‌ها را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند.

دانش‌آموزان با معدل پایین‌تر می‌توانند در مدارس Hauptschule یا فنی حرفه‌ای ادامه تحصیل دهند. این دوره تا 18 سالگی ادامه داشته و علاوه بر تدریس تئوری، کارآموزی را هم شامل می‌شود. شرایط تحصیل در دوره مدارس Realschule یا کار و دانش نیز شبیه به Hauptschule است با یک تفاوت، اینکه گذراندن دوره کارآموزی اجباری بوده و بعد از دوره دبیرستان هم امکان‌پذیر است. دبیرستان‌های Gymnasium نیز دوره‌های نظری را شامل شده و افراد با معدل بالا می‌توانند در آن ادامه تحصیل دهند.

دانش‌آموزان در طول دوره تحصیل می‌توانند با تلاش بیشتر نمرات خود را بالا برده و از دبیرستان Hauptschule به Gymnasium بروند. افرادی که در مدارس نظری ادامه تحصیل می‌دهند شانس بیشتری برای ورود به دانشگاه‌های عالی آلمان دارند. شرایط تحصیل در دبیرستان‌های آلمان برای مهاجران و غیرمهاجران یکسان است.

تحصیل در کالج های آلمان 

متقاضیانی که با مدرک دیپلم می‌خواهند از دانشگاه‌های آلمان پذیرش بگیرند باید قبل از ورود به دانشگاه دوره یک یا دو ساله کالج را بگذرانند. تنها متقاضیانی که قبولی دانشگاه سراسری ایران را داشته و یا 3 ترم را در دانشگاه معتبر گذرانده باشند نیازی به ثبت نام در دوره کالج ندارند. در آلمان با توجه به نوع رشته‌ای که انتخاب می‌کنید چند نوع کالج وجود دارد؛ که در ادامه مروری کلی بر آن‌ها خواهیم انداخت:

تحصیل در کالج های آلمان

کالج M-Kurs یا کالج دوره‌های پزشکی: 

این دوره پیش‌زمینه‌ایست برای ورود به دوره پزشکی. در دوره M-Kurs دروس پایه پزشکی مانند شیمی، زیست، ریاضی، فیزیک، زبان انگلیسی و غیره تدریس شده و افراد برای ورود به رشته‌های دندان پزشکی، علوم تغذیه، روانشناسی، داروسازی، پزشکی و غیره آماده می‌شوند.

کالج T-Kurs یا کالج رشته‌های مهندسی: 

درس‌های ارائه شده در این دوره ها، بر ریاضی، فیزیک و غیره تمرکز داشته و متقاضیان را برای تحصیل در رشته‌های مهندسی مانند فیزیک، معماری، علوم کامپیوتر در اقتصاد، علم شیمی، مهندسی عمران، علوم کامپیوتر و غیره آماده می‌کند.

کالج W-Kurs یا کالج دوره مدیریت و کالج G-Kurs یا کالج دوره‌های انسانی: 

کالج W-Kurs یا کالج دوره مدیریت و کالج G-Kurs یا کالج دوره‌های انسانی از دیگر کالج‌های آلمان هستند. برای ثبت نام در دوره‌های کالج بایستی مدارک تحصیلی، مدرک زبان آلمانی، رزومه تحصیلی و انگیزه نامه را ارائه داده و از کالج مورد نظرتان پذیرش بگیرید. کارشناسان شرکت مهاجرتی اکسیر ویزا مشاوره لازم در خصوص ثبت نام در دوره‌های کالج را به شما ارائه داده و اقدام به اخذ پذیرش برای متقاضیان خواهند کرد.

متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع تحصیلی لیسانس لازم است قبل از ورود به دانشگاه یک یا دو سال کالج را بگذرانند.

تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی 

در ادامه مطلب راهنمای تحصیل در آلمان به تحصیل در مقطع لیسانس می‌رسیم. مقطع لیسانس در آلمان رشته‌های بسیار متنوعی را شامل شده و بدین ترتیب دانشجویان بین‌المللی انتخاب‌های فراوانی را پیش رو دارند. دوره لیسانس در آلمان با توجه به رشته 3 تا 4 سال به طول می‌انجامد. زبان آلمانی مورد نیاز در این دوره با توجه به نوع دانشگاه و رشته انتخابی B1 یا B2 است. متقاضیان بین‌المللی لازم است که مدرک زبان را نیز در کنار مدارک تحصیلی و مالی ارائه دهند. داشتن مدرک زبان به قدری مهم است که حتی در صوت کامل بودن مدارک تحصیلی، پذیرش دانشگاه بدون دانش مهارت زبانی امکان‌پذیر نخواهد بود.

برای تحصیل در آلمان در مقطع لیسانس بایستی مدارک مورد نیاز را برای دانشگاه مورد نظرتان ارسال و پذیرش بگیرید. این مدارک با توجه به درخواست هر دانشگاه متفاوت است اما در مجموع ارائه موارد زیر الزامی ست:

  • ارائه مدرک دیپلم 12 ساله معادل دیپلم کشور آلمان
  • تکمیل فرم ثبت درخواست پذیرش دانشگاه مورد نظر
  • داشتن حداقل 18 سال سن
  • ارائه مدرک زبان آلمانی حداقل در سطح B1 (مدرک زبان آلمانی مورد نیاز در دانشگاه‌های مختلف، متفاوت است)

تحصیل در دانشگاه‌های دولتی آلمان برای دانشجویان بین‌المللی و شهروندان آلمانی رایگان است.

تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد 

متقاضیان با داشتن مدرک لیسانس می‌توانند در مقطع فوق‌ لیسانس از دانشگاه‌های آلمان پذیرش بگیرند. دوره فوق لیسانس در آلمان با توجه به نوع رشته از 18 ماه تا 2 سال به طول می‌انجامد و در پایان دوره دانشجویان بایستی برای دریافت مدرک نهایی پایان نامه ارائه دهند. در بسیاری از رشته‌های نیز دروس علاوه بر زبان آلمانی با زبان انگلیسی نیز ارائه می‌شوند. تنوع در انتخاب رشته، تحصیل با هزینه بسیار پایین، امتیاز بالای دانشگاه‌های آلمان در دنیا، معتبر بودن مدرک و آینده شغلی تضمین شده همه و همه دلیلی بر آن هستند تا دانشجویان بین‌المللی دانشگاه‌های آلمان را برای ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس یا ارشد انتخاب کنند.

تحصیل در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد

متقاضیان برای تحصیل در آلمان در مقطع فوق لیسانس لازم است مدارک زیر را ارائه دهند:

  • تکمیل فرم درخواست پذیرش
  • ارائه مدرک کارشناسی به همراه ریز نمرات
  • معادل سازی مدرک کارشناسی شخصی که مدرک لیسانس خود را خارج از دانشگاه‌های آلمان دریافت کرده باشد.
  • آزمون ورودی ویژه متقاضیان کارشناسی ارشد رشته‌های هنری
  • انگیزه نامه
  • نامه معتبر و توصیه نامه از اساتید (ارائه توصیه نامه شانس افراد را برای پذیرش بسیار بالا بیشتر می‌کند)
  • سوابق تحصیلی
  • داشتن مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی. (نمره آیلتس 6.5 یا معادل تافل / برای رشته‌های آلمانی مدرک B2 آلمانی)
  • شرکت در امتحانات کتبی و یا مصاحبه دانشگاه

تحصیل در آلمان در مقطع دکتری 

در مطلب راهنمای تحصیل در آلمان نوبت به بررسی شرایط تحصیل در مقطع دکتری می‌رسد. پذیرش دکتری از دانشگاه‌های آلمان شرایط سخت‌تری نسبت به دوره لیسانس و فوق لیسانس دارد. چرا که دانشجویان در محیطی علمی با سرشناس‌ترین اساتید دنیا دوره خود را می‌گذرانند. افرادی می‌توانند برای دریافت پذیرش در مقطع دکتری اقدام کنند که دارای مقالات ISI چاپ شده بوده و مدرک آیلتس 5/6 به بالا داشته باشند. همچنین این افراد به یک نامه تأیید شده توسط استاد راهنما نیاز دارند. تحصیل در دوره دکتری در آلمان از 3 تا 5 سال به طول می‌انجامد. دروس بیشتر به صورت تحقیقاتی ارائه شده و در پایان باید پایان نامه ارائه شود. ارائه مدارک زیر برای دریافت پذیرش در مقطع دکتری الزامی ست:

  • تکمیل فرم درخواست پذیرش
  • ارائه مدرک کارشناسی ارشد به همراه ریز نمرات ترجمه شده
  • انگیزه نامه
  • ارائه CV
  • توصیه نامه از اساتید به همراه تأییدیه آن‌ها
  • ارائه سوابق و رزومه علمی
  • ارائه مقالات علمی چاپ شده در نشریات معتبر مانند ISI
  • قبولی در آزمون دولتی Erste Staatsprüfung
  • ارائه پروپوزال تحقیقاتی
  • ارائه نمرات مورد تائید در آزمون‌های GRE یا GMAT برای پذیرش در برخی از رشته‌ها
  • ارائه مدرک زبان (مدرک زبان انگلیسی در حد آیلتس 5/6 به بالا یا مدرک زبان آلمانی)
  • شرکت در مصاحبه دانشگاه

دانشجویان دکتری در صورت داشتن روزمه تحصیلی قوی، مقاله ثبت شده و نمرات بالا می‌توانند برای دریافت بورسیه تحصیلی درخواست دهند.

تحصیل در آلمان رایگان 

در پاراگراف‌های پیشین مطلب راهنمای تحصیل در آلمان به موضوع اشاره شد که مدارس و دانشگاه‌های آلمان به دو صورت دولتی و خصوصی هستند. تحصیل در مدارس و دانشگاه‌های دولتی این کشور رایگان است. فقط از دانش موزان در طول سال مبالغ بسیار ناچیزی تحت عنوان کمک به مدرسه و غیره دریافت می‌شود. دانشجویان نیز بایستی با توجه به نوع رشته و دانشگاه مبلغ بسیار کمی را جهت ثبت نام ترم پرداخت کنند.

تحصیل رایگان در آلمان دانشجویان بین‌المللی، مهاجران و شهروندان آلمانی را در جایگاه کاملاً مساوی قرار می‌دهد؛ یعنی مهاجران نیز می‌توانند از امکانات تحصیلی در تمام مقاطع تحصیلی بهره‌مند شوند. حتی بازار کار نیز فرصت‌های شغلی یکسانی را در اختیار فارغ‌التحصیلان مهاجر و شهروندان آلمانی قرار می‌دهد. به همین دلیل است که بیشتر دانشجویان بین‌المللی پذیرش تحصیل در آلمان را جز اهداف خود قرار داده‌اند. در همین راستا دولت آلمان نیز می‌تواند با استفاده از مهاجران کمبود نیروی کار جوان در کشور را جبران کند.

تحصیل در آلمان رایگان

تحصیل در آلمان با معدل پایین 

معدل مجموع نمراتی ست که در پایان دوره متوسطه در کارنامه ثبت می‌شود. یکی از معیارها برای تحصیل در آلمان و گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های این کشور معدل کل در پایان دوره متوسطه است. دانشگاه‌های آلمان معدل دیپلم را به سه دسته پایین‌تر از 15، بین 15 تا 17 و 17 به بالا تقسیم‌بندی می‌کند. بر همین اساس برای پذیرش در هر یک از رشته‌ها معدل سقف معدل خاص تعیین شده است. طبق قوانین جدید اعلام شده از سوی دانشگاه‌های آلمانی متقاضیانی که دارای دیپلم نظام قدیم و معدل پایین‌تر 15 هستند شانس کمتری برای دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آلمان دارند. این افراد حتی در صورت موفق شدن در دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آلمان، ممکن است در مصاحبه سفارت برای دریافت ویزا کمی با چالش مواجه شوند.

درباره حداقل معدل برای دریافت پذیرش در رشته‌های مختلف دانشگاه‌های آلمان در پاراگراف‌های پیشین مطلب راهنمای تحصیل در آلمان صحبت کردیم اما جهت یادآوری لازم است که بگوییم شرط پذیرش در رشته‌های پزشکی معمولاً معدل بالای 18 و رشته‌های مهندسی 15 به بالا و برای رشته‌های هنر و انسانی 15 است. البته ممکن است برخی از دانشگاه‌های با معدل پایین‌تر نیز به متقاضیان پذیرش دهند. نکته مهم دیگر اینکه پایین بودن معدل برای رشته‌های مهندسی و انسانی تنها به این دلیل است که ظرفیت پذیرش این دانشگاه‌ها بیشتر از رشته‌های پزشکی است.

تحصیل در آلمان با معدل پایین

شرایط سنی تحصیل در آلمان 

شرایط سنی از سؤالات متقاضیان پذیرش از دانشگاه‌های که در مطلب راهنمای تحصیل در آلمان به آن می‌پردازیم. ادامه تحصیل در آلمان در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری امکان‌پذیر است. همان‌طور که در پاراگراف‌های قبل خواندیم هر یک از این مقاطع شرایط و مدارک خود را برای پذیرش دانشجو دارند که مسئله سن متقاضیان یکی از این شرایط است. البته محدودیت سنی اعلام شده به صورت مطلق نیست و ممکن است افراد با سن بالاتر و یا پایین‌تر هم بتوانند موفق به دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آلمان شوند. بر همین اساس متقاضیان پذیرش در دوره کارشناسی با سن 23 سال و پایین‌تر شانس بیشتری برای موفقیت در گرفت پذیرش و ویزای آلمان دارند.

دانشگاه‌های آلمان در مقطع کارشناسی ارشد محدودیت سنی خاصی را اعلام نکرده‌اند اما طبق تجربه کارشناسان ما در شرکت اکسیر ویزا احتمال پذیرش متقاضیان 28 ساله و زیر 28 سال بیشتر است. متقاضیان با هر سنی می‌توانند برای دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آلمان اقدام کنند. اما نکته مهم اینست که دانشجویان دکتری که می‌خواهند از بورسیه تحصیلی استفاده کنند بهتر است زیر 35 سال باشند.

شرایط سنی برای متقاضیان دوره کارشناسی سخت‌گیرانه‌تر از متقاضیان دوره کارشناسی ارشد و دکتری است. چرا که محدودیت سنی برای دانشجویان دکتری وجود ندارد.

دانشگاه‌های برتر آلمان 

آلمان بهترین دانشگاه‌های دنیا را در خود دارد. بیشتر دانشگاه‌های این کشور دارای رنکینگ بالای جهانی بوده و بهترین اساتید دنیا را در خود دارند. امکانات و کیفیت تحصیلی دانشگاه‌های آلمان نیز در دنیا زبانزد است؛ بنابراین بی دلیل نیست که ادامه تحصیل در آلمان آرزوی بسیاری از دانشجویان باشد. سطح بالای علمی و در کنار آن آینده شغلی تضمین شده آینده رقابت را برای رسیدن به صندلی دانشگاه بیشتر کرده و افرادی که دارای شرایط بهتر مانند معدل بالا و سطح دانش زبانی پیشرفته‌تر هستند طبیعتاً شانس بیشتری برای ادامه تحصیل در آلمان دارند. در ادامه مطلب راهنمای تحصیل در آلمان لیستی از بهترین دانشگاه‌های این کشور را در اختیارتان قرار می‌دهیم:

  • دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ | LMU Munich
  • دانشگاه فنی مونیخ | Technical University of Munich
  • دانشگاه هایدلبرگ | Heidelberg University
  • دانشگاه هومبولت برلین | Humboldt University of Berlin
  • دانشگاه چاریته برلین | Charite – Universitatsmedizin Berlin
  • دانشگاه فریه برلین | Freie University of Berlin
  • دانشگاه بین‌المللی شیلر | Schiller International University
  • دانشگاه Hochschule فورت وانگن | Hochschule Furtwangen University
  • دانشگاه فرایبورگ | University of Freiburg

هر یک از این دانشگاه‌ها در جایگاه خود به عنوان یکی از بهترین دانشگاه‌های دنیا شناخته شده و بسیاری از دانشجویان بین‌المللی بر سر پر کردن صندلی رشته‌های متنوع با یکدیگر در حال رقابت هستند.

دانشگاه‌های برتر آلمان

چگونه از دانشگاه‌های آلمان پذیرش بگیریم؟ 

گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های آلمان چه مراحل و شرایط دارد؟ در ادامه مطلب راهنمای تحصیل در آلمان به این سؤال پاسخ می‌دهیم. دریافت پذیرش تحصیلی یکی از راه‌های مرسوم مهاجرت به آلمان است. راهی که در ارزان‌ترین حالت ممکن هم پیشرفت‌های تحصیلی و هم پیشرفت شغلی را به دنبال دارد. چرا که تحصیل در دانشگاه‌های آلمان رایگان بوده و دانشجویان فقط کافیست که توانایی پرداخت هزینه‌های روزمره خود را داشته باشند. حال سؤال اصلی اینجاست که چگونه از دانشگاه‌های آلمان پذیرش بگیریم؟

دانشجویان بین‌المللی برای گرفتم پذیرش از دانشگاه‌های آلمان 7 مرحله پیش رو دارند:

  1. انتخاب دانشگاه در دوره تحصیلی مورد نظر.
  2. بررسی مدارک مورد نیاز برای تحصیل در رشته و دانشگاه انتخابی و تکمیل مدارک.
  3. ارائه گواهی تمکن مالی جهت اثبات اینکه دانشجو می‌تواند هزینه‌های زندگی در آلمان را تأمین کند.
  4. ارسال مدارک برای دانشگاه مورد نظر جهت دریافت پذیرش.
  5. اقدام برای گرفتن وقت سفارت آلمان جهت دریافت ویزای تحصیلی
  6. پیدا کردن محل سکونت و یا خوابگاه پس از دریافت پذیرش و ویزای آلمان

کارشناسان ما در شرکت مهاجرتی اکسیر ویزا مدارک و شرایط شما را به صورت کامل بررسی کرده، دانشگاه‌های مناسب را به شما پیشنهاد داده و از ابتدا تا زمان اسکان گرفتن در آلمان در کنارتان خواهند بود.

چگونه از دانشگاه‌های آلمان پذیرش بگیریم؟

راحت‌ترین دانشگاه برای پذیرش آلمان 

دانشگاه‌هایی که گرفتن پذیرش از آن‌ها راحت‌تر است موردی ست که بیشتر خوانندگان مطلب راهنمای تحصیل در آلمان به دنبال آن هستند. طبیعتاً رشته‌هایی که معدل پایین را تعیین کرده و ظرفیت بالایی دارند دانشجویان بیشتری را می‌پذیرند. از این رو اگر به دنبال پذیرش راحت از دانشگاه‌های آلمان هستید پیشنهاد می‌کنیم دانشگاه‌های علوم انسانی و هنر را انتخاب کنید. در ادامه تعدادی از این دانشگاه‌ها را معرفی می‌کنیم:

دانشگاه بن آلمان:  

این دانشگاه در رشته‌های ژنتیک پزشکی، مطالعات آسیایی و شرقی، فیزیک، اقتصاد، حقوق، زیست‌شناسی، کشاورزی، فلسفه و اخلاق با ظرفیت بالا دانشجو می‌پذیرد.

دانشگاه بین‌المللی علوم کاربردی برلین:  

این دانشگاه در رشته‌های معماری، مدیریت بازرگانی و مدیریت دیجیتال دانشجو می‌پذیرد.

دانشگاه هومبولت برلین:  

از دیگر دانشگاه‌های علوم انسانی و مدیریت به شمار می‌رود که در رشته‌‎های حقوق، علوم زیستی، هنرها و علوم انسانی، الهیات، سلامت عمومی، روانشناسی، مهندسی برق، اقتصاد و تجارت و رباتیک دانشجو می‌پذیرد.

مزایای تحصیل در آلمان 

هرچقدر که به صورت دقیق تر، به شرایط تحصیل در آلمان بپردازیم، بیشتر به مزیت های تحصیل در این کشور پی خواهیم برد. در ادامه قصد داریم به بارزترین مزایای تحصیل در آلمان اشاره کنیم:

تحصیل در یکی از بهترین سیستم‌های آموزشی در دنیا 

در مطلب راهنمای تحصیل در آلمان خواندیم که این کشور یکی از بهترین سیستم‌های آموزشی دنیا را دارند. دانشجویان بین‌المللی که موفق به دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آلمان شوند می‌توانند زیر نظر خبره‌ترین اساتید آموزش دیده و در نهایت مدرکی را دریافت کنند که در تمام دنیا مورد تأیید است.

امکان کار در حین تحصیل 

با تحصیل در دانشگاه‌های آلمان این امکان را دارید که 20 ساعت در هفته کار کنید. بدین ترتیب هم رزومه و تجربه کاری بدست آورده و هم می‌توانید هزینه زندگی در آلمان را تأمین کنید. از آنجا که تحصیل در آلمان رایگان است با انجام کار نیمه وقت به راحتی می‌توانید از پس هزینه اجاره، خورد و خوراک و غیره برآیید.

اخذ اقامت دائم بعد از تحصیل 

دانشجویان بین‌المللی بعد از فارغ‌التحصیلی در صورتیکه که موفق به پیدا کردن کار شوند (که 9 درصد از افراد می‌توانند کار مورد علاقه خود را پیدا کنند) می‌توانند برای دریافت اقامت دائم آلمان اقدام کنند. با داشتن حقوق ثابت، پرداخت مالیات و بیمه می‌توان برای دریافت اقامت آلمان اقدام کرد.

مزایای تحصیل در آلمان

پایین بودن نرخ بیکاری 

نرخ بیکاری در آلمان بسیار پایین است. در مقابل بازار کار بسیار پر رونق بوده و به جرات می‌توان گفت که بیشتر افراد در رشته تخصصی خود مشغول به کار هستند. از این رو با دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آلمان آینده شغلی تضمین شده دارید.

بالا بودن سطح رفاه اجتماعی 

آلمان کشوری با سطح رفاه اجتماعی بسیار بالا است. حقوق شهروندی در این کشور با سخت‌گیرانه‌ترین قوانین رعایت شده و قانون در آلمان حرف اول را می‌زند. نکته مثبت دیگر اینکه مهاجران در کشور آلمان حقوقی برابر در مقایسه با شهروندان دارند.

تحصیل رایگان و آینده شغلی تضمین شده از اصلی‌ترین مزایای تحصیل در آلمان هستند.

بورسیه تحصیلی در آلمان 

در سراسر دنیا بورسیه‌های تحصیلی برای کمک هزینه به دانشجویان تعلق می‌گیرد. دانشگاه‌های آلمان نیز در این زمینه مستثنی نیستند. در کشور آلمان چند نوع بورسیه تحصیلی وجود دارد که در مطلب راهنمای تحصیلی آلمان آن‌ها معرفی می‌کنیم:

بورسیه DAAD:  

این بورسیه هزینه تحصیل و هزینه زندگی در آلمان را پوشش داده و به دانشجویان بین‌المللی با توجه به رشته و دانشگاه تعلق می‌گیرد.

بورسیه اراسموس:  

این نوع بورسیه توسط کمیسیون اروپا تأمین شده و به دانشجویان اتحادیه اروپا تعلق می‌گیرد. بورسیه اراسموس کمک هزینه تحصیل و زندگی در آلمان را شامل می‌شود.

بورسیه ویژه دانشجویان پزشکی:  

این نوع بورسیه به دانشجویان پزشکی واجد شرایط تعلق می‌گیرد.

بورسیه تحصیلی هاینریش بل:  

بورسیه هانریش بل برای دانشجویان بین‌المللی ست که در مقطع کارشناسی ارشد و بالاتر تعلق می‌گیرد.

بورسیه کنراد آدناور:  

این نوع بورسیه به دانشجویان بین‌المللی دوره ارشد و دکتری زیر 30 سال با سطح علمی متوسط به بالا تعلق می‌گیرد.

بورسیه تحصیلی در آلمان

هزینه زندگی در آلمان 

هزینه زندگی در آلمان به ایالتی که در آن زندگی می‌کنید بستگی دارد؛ اما در حالت کلی هزینه زندگی در آلمان نسبت به سایر کشورهای اروپایی بسیار پایین‌تر است. از این رو دانشجویان به راحتی می‌توانند از پس هزینه‌های روزمره خود برآیند. اجاره خانه، هزینه رفت و آمد و خورد و خوراک از هزینه‌های معمول زندگی در آلمان هستند.

هزینه اجاره ماهیانه در خوابگاه دانشجویی حدود 246 یورو در ماه، اجاره ماهیانه خانه یک خوابه مشترک حدود 360 یورو و هزینه اجاره خانه مستقل حدود 400 یورو است. در مجموع یک دانشجو با احتساب تمام هزینه‌ها حدود 850 یورو در ماه هزینه دارد؛ که می‌تواند بخشی از آن را با انجام کار دانشجویی تأمین کند.

کار دانشجویی در آلمان 

کار دانشجویی از دیگر مباحث مهم در مطلب راهنمای تحصیل در آلمان است. دانشجویان در مقاطع تحصیلی مختلف اجازه دارند 120 روز در سال کار کنند. هیچ محدودیتی برای کار دانشجویی در ایام تعطیل وجود ندارد. حداقل دستمزد برای دانشجویان در ساعت 8 یورو در نظر گرفته شده است. با این حساب دانشجویانی که دو روز در هفته کار کنند به راحتی می‌توانند بخش زیادی از هزینه‌های زندگی در آلمان را تأمین کنند. دانشجویانی که تسلط بیشتری به زبان آلمانی دارند در پیدا کردن کار موفق‌تر هستند.

دانشجویان در حین تحصیل می‌توانند 20 ساعت در هفته کار کرده و بخشی از هزینه‌هایی تحصیل خود را تامین کنند.

تحصیل در آلمان فرصتی ایده آل برای ساختن آینده‌ای روشن 

در مطلب راهنمای تحصیل در آلمان راه‌های تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاه‌های این کشور را مورد بررسی قرار دادیم. دانشجویان بین‌المللی آلمان می‌توانند به صورت رایگان در این کشور تحصیل کرده، با مدرک خود در هر جای دنیا مشغول به کار شوند، در حین تحصیل کار نیمه وقت انجام داده و هزینه‌های زندگی در آلمان را تأمین کنند، برای دریافت اقامت آلمان اقدام و آینده شغلی و مالی تضمین شده داشته باشند.

تحصیل در آلمان فرصتی ایده آل برای ساختن آینده‌ای روشن

سوالات متداول درباره تحصیل در آلمان 

بله تحصیل در مدارس، کالج‌ها و دانشگاه‌های دولتی آلمان رایگان است. فقط در ابتدای ترم مبلغ کمی بابت ثبت نام دریافت می‌شود.

بله در مطلب راهنمای تحصیل در آلمان به این موضوع اشاره شده که داشتن مدرک زبان آلمانی مورد نیاز با رشته تحصیلی از مدارک لازم برای پذیرش در دانشگاه‌های آلمان به شمار می‌رود.

دانشجویان می‌توانند در حین تحصیل به مدت 20 ساعت در هفته کار کنند.

خیر، هزینه زندگی در آلمان در مقایسه با سایر کشورهای پیشرفته اروپایی پایین است.

افراد با داشتن مدرک دیپلم می‌توانند برای ادامه تحصیل در آلمان در مقطع لیسانس پذیرش بگیرند.

5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
فهرست مطالب
Subscribe
Notify of
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها