راه های مهاجرت به آلمان

راه های مهاجرت به آلمان

نام نویسنده: مدیر سایت
تاریخ بروزرسانی: 23 آذر 1400
راه های مهاجرت به آلمان

تصمیم مهاجرت به آلمان مقدمه‌ایست برای محقق شدن رؤیاها و داشتن زندگی ایده‌ال. آلمان نیز به عنوان کشوری مهاجرپذیر راه‌های بسیاری را پیش روی متقاضیان مهاجرت به این کشور قرار داده است. از این رو افراد می‌توانند با توجه به شرایط سنی، موقعیت اجتماعی و بودجه‌ای که دارند یکی از راه‌ها را برای رسیدن به اقامت آلمان انتخاب کنند. مهاجرت از طریق ادامه تحصیل برای متقاضیان با سنین کمتر و مهاجرت از طریق کار یا حتی شرکت در دوره‌های آوسبیلدونگ برای سایر متقاضیان امکان‌پذیر است. در این مطلب درباره شرایط کلی کشور آلمان و راه های مهاجرت به آلمان صحبت می‌کنیم.

راه های مهاجرت به آلمان

در این مطلب می‌خوانیم :

  • درباره کشور آلمان بیشتر بدانید
  • صفر تا صد مهاجرت به آلمان؛ تاریخچه مهاجرت به آلمان
  • مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل
  • مهاجرت به آلمان از طریق کار
  • مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری
  • مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی
  • مهاجرت به آلمان از طریق تولد
  • مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج
  • مهاجرت به آلمان از طریق آوسبیلدونگ
  • راحت ترین راه مهاجرت به آلمان
  • شرایط سنی مهاجرت به آلمان
  • مشکلات مهاجرت به آلمان
  • تابعیت آلمان از طریق مهاجرت
  • شرایط دریافت تابعیت آلمان
  • مهاجرت به آلمان؛ از رؤیا تا رسیدن به واقعیت
  • سؤالات متداول مهاجرت به آلمان

درباره کشور آلمان بیشتر بدانید 

کشور آلمان با نام رسمی جمهوری فدرال آلمان در بخش غربی قاره اروپا قرار گرفته است. پایتخت این کشور شهر برلین و فرانسه، اتریش، سوئیس، لهستان و جمهوری چک دارای مرز زمینی مشترک با آلمان هستند. زبان رسمی این کشور آلمانی ست که ریشه در زبان هند و اروپایی داشته و علاوه بر خود آلمان، در کشورهای اتریش، سوئیس، لیختن اشتاین، لوکزامبورگ، بخش‌هایی از بلژیک و جنوب دانمارک نیز به همین زبان صحبت می‌کنند.

یورو واحد پول رسمی آلمان و بسیاری از کشورهای اروپایی محسوب می‌شود. این کشور حدود 83 میلیون نفر جمعیت دارد که حدود 90 درصد را اتباع آلمانی و حدود 10 درصد را مهاجران تشکیل می‌دهند. مسیحیان در آلمان بزرگترین گروه مذهبی بوده و پس از آن مسلمانان قرار می‎گیرند. حال که با نمای کلی از کشور آلمان آشنا شدیم در ادامه مطلب راه های مهاجرت به آلمان شرایط کلی زندگی در این کشور را بررسی می‌کنیم.

درباره کشور آلمان بیشتر بدانید

دانشگاه‌ها و سیستم آموزشی در آلمان 

کنترل نظام آموزشی آلمان تحت نظارت ایالات این کشور اداره می‌شود بدین صورت که قوانین هر ایالت مخصوص به خود بوده و توسط همان ایالت تنظیم و اجرا می‌شود؛ اما به طور کلی تحصیل در آلمان از سن 6 یا 7 سالگی شروع و در واقع تمام کودکان (مهاجر و غیر مهاجر) ملزم به اتمام دوره ابتدایی هستند. پس از دوره 4 تا 6 ساله دبستان، دوره دبیرستان و کارآموزی آغاز شده و تا 18 سالگی ادامه دارد. در نهایت نیز دوره دانشگاه یا تحصیلات تکمیلی آغاز می‌شود.

مدارس و دانشگاه‌های آلمان به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم‌بندی می‌شوند تحصیل در مدارس و دانشگاه‌های دولتی آلمان برای تمام افراد (مهاجر و غیر مهاجر) رایگان است. پذیرش تحصیلی از راه های مهاجرت به آلمان است که در پاراگراف‌های بعد درباره آن صحبت می‌کنیم.

وضعیت سیاسی و اجتماعی آلمان 

نظام سیاسی حکم بر کشور آلمان جمهوری فدرال دموکراتیک پارلمانی است. این کشور در مجموع 16 ایالت دارد که هر ایالت می‌تواند درباره قوانین و مسائل خود تصمیم‌گیری کند. کشور آلمان جز اقتصادهای برتر جهانی بوده و مقام اول اروپا را در زمینه صادرات محصول به خارج از کشور دارد. همان‌طور که می‌دانیم محصولات برقی و اتومبیل این کشور از نظر کیفیتی بی‌رقیب بوده و در بازار جهانی طرفداران زیادی دارند. آلمان از نظر اجتماعی نیز توانسته در جایگاهی در خور توجه قرار گیرد. تخصیص امکانات مالی، بیمه‌ای و حتی درمانی به والدین و فرزندان و فرصت‌های شغلی فراوان را می‌توان تنها بخشی از خدمات اجتماعی در این کشور به شمار آورد.

آب و هوای آلمان 

آب و هوای آلمان در نقاط مختلف این کشور متغیر است اما مجموعاً آلمان به داشتن آب‌وهوای نسبتاً سرد و بارانی معروف است. نیمه غربی آلمان هوا معتدل‌تر بوده و از زمستان‌های خیلی سرد و تابستان‌های خیلی گرم خبری نیست؛ اما در بخش شرقی آلمان همه چیز متفاوت بوده و زمستان‌های سرد و تابستان‌های نسبتاً گرم را داریم. حتی در برخی مواقع رعد و برق و بارش باران در تابستان هوا را شرجی می‌کند. با رسیدن ماه اپریل سراسر آلمان هوایی مشابه به هم دارد. در این ماه یک روز هوا آفتابی و روز دیگر ممکن است بارش باران را شاهد باشیم.

وضعیت کار و درآمد در آلمان 

وضعیت کار و درآمد از مهمترین عناوین مطلب راه های مهاجرت به آلمان است که متقاضیان باید به آن توجه کنند. آلمان با مدیریت صحیح توانسته کمترین میزان بیکاری در قاره اروپا را به خود اختصاص دهد. با توجه به آخرین آماری که در سال 2020 منتشر شده در مجموع 54 میلیون شاغل در این کشور وجود داشته و حدود دو میلیون نفر معادل 3 درصد بیکار هستند. این آمار نشان می‌دهد که آلمان فرصت‌های شغلی بسیاری را برای مهاجران و شهروندان این کشور ایجاد کرده است. در کنار بازار کار پر رونق، درآمدها نیز در این کشور عالی بوده و افراد با هر درآمد ماهیانه دغدغه گذران زندگی را ندارند.

اتباع خارجی در آلمان 

همانطور که در ابتدای مطلب راه های مهاجرت به آلمان اشاره کردیم حدود 10 درصد از جمعیت این کشور را اتباع خارجی تشکیل می‌دهند. این رقم در سال‌های اخیر و به دلیل مسائلی که در خاورمیانه رخ داده است به 19 درصد هم رسیده است. کشور آلمان مهاجرپذیری را در راستای تقویت چرخه اقتصادی خود مدیریت می‌کند. این سیاست مدیریتی، معامله ای برد-برد است که هم مهاجران و هم اقتصاد آلمان در آن سود می‌کنند.

از آنجا که جمعیت این کشور رو به پیری می‌رود، آلمان با جذب و آموزش مهاجران نیروی کار جوان را تأمین و در مقابل مهاجران نیز می‌توانند به رؤیای خود برای رسیدن به زندگی ایده‌آل دست پیدا کنند.

صفر تا صد مهاجرت به آلمان؛ تاریخچه مهاجرت به آلمان 

قبل از پرداختن به معرفی راه های مهاجرت به آلمان بهتر است کمی درباره تاریخچه مهاجرت به این کشور بدانیم. جنگ جهانی دوم را می‌توان آغاز روند مهاجرت‌ها به آلمان دانست. زمانی که افراد بسیاری به دلیل جابجا شدن مرزها در اروپا راهی آلمان شدند. بعدها و با ورود به سال 1960 بحران بی‌کاری در کشورهایی مانند ایتالیا، یونان، یوگوسلاوی و غیره افراد را به سوی آلمان غربی کشاند در مقابل آلمان شرقی نیز تصمیم بر جذب نیروی کار از کشورهایی مانند ویتنام و کره شمالی گرفت.

با ورود به سال‌های 1980 و 1990 به دلیل رخ دادن اتفاقت سیاسی در برخی از کشورها از جمله  ایران، لبنان، ترکیه و غیرآلمان به مقصدی برای مهاجرانی که مجبور به ترک وطن خود شدند تبدیل شد. امروزه همچنان نیز افراد بسیاری به امید یافتن زندگی بهتر وارد آلمان می‌شوند. هر چند که هجوم مهاجران قوانین مهاجرت را در آلمان سخت‌تر کرد اما هنوز راه‌های بسیاری برای مهاجرت به این کشو وجود داشته و افرادی که موفق به گرفتن اقامت آلمان شوند، حقوق انسانی برابر با آلمان‌ها دارند.

آلمان با شرایط اقتصادی عالی، سطح آموزشی بالا و رفاه اجتماعی به مقصدی محبوب نه فقط برای مهاجران ایرانی بلکه بسیاری از مردم دنیا تبدیل شده است. شهر هامبورگ در آلمان بیشترین تعداد مهاجر را در خود دارد.

کشور آلمان از مهاجرپذیرترین مقاصد اروپا بوده و افرادی که موفق به دریافت اقامت این کشور شوند می‌توانند آینده شغلی و مالی تضمین شده داشته باشند.

تاریخچه مهاجرت به آلمان

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل 

به بررسی راه های مهاجرت به آلمان می‌رسیم. مهاجرت از طریق تحصیل اولین راهی ست که درباره آن صحبت می‌کنیم. راهی که در سال‌های خیر بسیار مورد توجه دانشجویان قرار گرفته و افرادی که آن را انتخاب کرده‌اند جواب گرفته‌اند. بیش از نیمی از دانشگاه‌های معتبر جهان در آلمان هستند. بنابراین هر مدرکی که از طریق دانشگاه‌های آلمان بگیرید در تمام دنیا معتبر بوده و قابل قبول است. حال چگونه از دانشگاه‌های آلمان پذیرش بگیریم؟

راه حل در حرف کمی ساده و در عمل کمی پیچیده است البته اصلاً جای نگرانی نیست چرا که کارشناسان اکسیر ویزا اینجا هستند که این راه حل پیچیده را برایتان آسان کنند. افرادی که مدرک دیپلم دارند می‌توانند رزومه تحصیلی خود را برای دانشگاه مورد نظر خود فرستاده و برای گرفتن پذیرش اقدام کنند. ارائه رزومه تحصیلی، تمکن مالی و البته مدرک زبان آلمانی از مدارک اصلی برای گرفتن پذیرش از دانشگاه‌های آلمان هستند. به همین ترتیب افراد با مدرک لیسانس، فوق لیسانس و دکتری هم می‌توانند تحصیلات خود را در آلمان تکمیل کنند. هر یک از رشته‌ها و دانشگاه‌های آلمان مدرک و شرایط خود را برای پذیرش دانشجو دارند. به عنوان مثال افرادی که می‌خواهند در رشته‌های فنی مهندسی یا علوم انسانی پذیرش بگیرند لازم است معدل 15 به بالا و افراد متقاضی ادامه تحصیل در رشته پزشکی با معدل 17 به بالا شانس بیشتری برای گرفتن پذیرش دارند.

پیشنهاد مطالعه

مهاجرت به آلمان از طریق کار 

مهاجرت از طریق کار را می‌توان یکی از بهترین راه های مهاجرت به آلمان دانست. آلمان دو راه را پیش روی متقاضیان مهاجرت کاری قرار داده است. مهاجرت از طریق پیشنهاد کار (JOB OFFER) و مهاجرت از طریق ویزای جستجوی کار (JOB SEEKER) در ادامه با مفهوم این دو پیشنهاد آشنا می‌شویم.

در ویزای جاب آفر (JOB OFFER) شخص ابتدا کار مورد نظر خود را پیدا کرده و سپس برای گرفتن ویزای کاری آلمان اقدام می‌کند. بدین صورت که شما می‌تواند با توجه به تخصصی که دارید رزومه خود را برای شرکت‌های آلمانی ارسال کنید. رزومه شما مورد بررسی قرار گرفته و در صورت تأیید، از طرف شرکت برایتان دعوت نامه صادر و می‌توانید امور مربوط به وقت سفارت و دریافت ویزای کار را انجام دهید. ما در اکسیر ویزا آماده‌‌ایم با توجه به رزومه کاری، شرکت‌هایی را که به نیروی کار نیاز دارند به شما معرفی کنیم.

در ویزای جاب سیکر (JOB SEEKER) همه چیز متفاوت است. بدین صورت که در ابتدا لازم است با ارائه مدارک و رزومه کاری به سفارت در ابتدا یک ویزای جستجوی کار دریافت کنید. در واقع با این ویزا 6 ماه فرصت دارید تا در آلمان اقامت داشته و کار مورد نظرتان را پیدا کنید. در صورت موفق شدن ویزای شما به ویزای کار تبدیل شده و در غیر اینصورت نیز باید آلمان را ترک کنید. افراد متقاضی این ویزا باید به سفارت آلمان نشان دهند که توانایی و مهارت پیدا کردن کار در آلمان را دارند.

به دلیل نیاز آلمان به نیروی کار جوان و متخصص، مهاجرت به آلمان از طریق کار رایج‌ترین راه دریافت اقامت این کشور می‌باشد.

مهاجرت به آلمان از طریق کار

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری 

مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری مطمئن اما هزینه‌بر است. بازار پر رونق اقتصادی سرمایه‌گذاران بسیاری را به سوی کشور آلمان جذب می‌کند. از این راه هم می‌توان به آینده سرمایه‌گذاری خود مطمئن بود و هم می‌توان اقامت کشور آلمان را دریافت کرد.  متقاضیان مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری با ثبت شرکت می‌توانند به هدف خود برسند. سرمایه اولیه برای ثبت شرکت حدود 25 هزار یورو است. برای این کار در ابتدا هدف و توجیه اقتصادی ثبت شرکت بایستی به تأیید اتاق بازرگانی آلمان برسد. در واقع متقاضی لازم است نشان دهد که شرکت او به رونق چرخه اقتصادی در آلمان کمک خواهد کرد. هر چند که سرمایه‌گذاری از این طریق مشکلات و سخت‌گیری‌های خود را دارد اما با یک طرح دقیق و برنامه‌ریزی شده می‌توان اتاق بازرگانی را راضی کرده و علاوه بر بدست آوردن اقامت آلمان به سود قابل توجه نیز رسید. علاوه بر ثبت شرکت، افتتاح مغازه، فروشگاه و یا تأسیس شعبه یک برند معتبر نیز از دیگر راه‌ های مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری هستند. پیشنهاد می‌کنیم قبل از هر اقدامی در این زمینه با وکلای اکسیر ویزا مشورت کنید چرا که عدم اطلاع از قوانین ثبت شرکت در آلمان نتیجه عکس خواهد داشت.

مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی 

پناهندگی از امن‌ترین و پرخطرترین راه های مهاجرت به آلمان است که به هیچ عنوان از طرف شرکت اکسیر ویزا توصیه نمی‌شود. در واقع پناهندگان بدون هیچ ضمانت و پشتوانه‌ای و فقط و فقط با مسئولیت خودشان این راه پر خطر را در پیش می‌گیرند. آلمان عضو کنوانسیون ژنو می‌باشد و بر طبق قوانین کنوانسیون افرادی که در کشور خود تهدید شده یا برای ادامه زندگی احساس ناامنی می‌کنند تحت حمایت کشورهای عضو در این کنوانسیون قرار می‌گیرند. با این تعریف، افرادی که به کشور آلمان اعلام پناهندگی کرده‌اند بایستی دلیل خود را توضیح داده و دولت آلمان را متقاعد کنند که با برگشت به کشور خود تأمین جانی ندارند. پناهندگان در مکان‌های مخصوص که به کمپ پناهندگی شهرت دارد نگه‌داری می‌شوند. همچنین این افراد تا زمان تصمیم‌گیری دولت آلمان از خدمات محدودی شامل دریافت حقوق برای گذران زندگی روزمره (خورد و خوراک، حمل و نقل و پوشاک) بهره‌مند می‌شوند.

طبق تجربه پناهندگان، اکثر کمپ‌ها از نظر بهداشتی از شرایط مساعد برخوردار نبوده و امنیت بالایی نیز ندارند. اما در هر حال افراد تا زمان مشخص شدن وضعیتشان ناچار به زندگی در این کمپ‌ها هستند.

کارشناسان اکسیر ویزا مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی را رد کرده و به هیچ عنوان توصیه نمی‌کنند.

مهاجرت به آلمان از طریق پناهندگی

مهاجرت به آلمان از طریق تولد 

مهاجرت از طریق تولد از دیگر راه های مهاجرت به آلمان است که بسیار از افراد برای آن برنامه‌ریزی می‌کنند. در مجموع کشورها برای اعطای تابعیت از طریق تولد دو قانون خاک (متولد شدن فرزند در خاک آن کشور) و خون (تابعیت پدر یا مادر فارغ از محل تولد) را در نظر می‌گیرند. دولت آلمان از قانون خود تبعیت می‌کند. یعنی کودک متولد شده فارغ از محل تولد تابعیت پدر یا مادر خود را دریافت می‌کند نه تابعیت آلمان را، کودک متولد شده تنها در صورتی که پدر یا مادرش آلمانی باشند می‌تواند تابعیت آلمان را دریافت کند. قانون گرفتن تابعیت آلمان برای کودک موارد زیر را شامل می‌شود:

  • پدر یا مادر فرزند آلمانی باشند.
  • پدر و مادر نوزاد به دنیا آمده نامشخص باشد.
  • شخصی که در آلمان به دنیا آمده 8 سال از 21 سال زندگی خود را در این کشور گذرانده باشد.
  • شخص حداقل 6 سال در مدارس آلمان تحصیل کرده باشد.

تابعیت فرزندان به دنیا آمده در آلمان از طریق خون مشخص می‌شود نه خاک، یعنی تابعیت کودک بر اساس ملیت مادر یا پدر داده می‌شود.

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج 

ازدواج با یک تبع آلمانی یا شخص غیر آلمانی که اقامت دائم این کشور را دارد از راحت‌ترین راه‌ های مهاجرت به آلمان است. البته این راه آسان حساسیت‌های خود را نیز دارد. شخصی متقاضی مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج نیازی به ارائه تمکن مالی، مدرک تحصیلی و غیره را ندارد اما باید ثابت کند که ازدواج واقعی بوده و فقط با هدف دریافت اقامت آلمان انجام نمی‌شود.

در همین راستا دولت آلمان ارائه برخی مدارک را برای هر دو طرف اجباری کرده است. شخص مقیم یا تبع آلمان لازم است که با ارائه مدارک نشان دهد دارای شغل مشخص بوده، می‌تواند هزینه زندگی همسر خود را تأمین کند، خانه‌ای که در آن زندگی می‌کند ظرفیت لازم برای زندگی دو نفر را داشته باشد و همچنین سوءپیشینه‌ای در آلمان نداشته باشد. در مقابل شخص متقاضی مهاجرت به آلمان نیز لازم است گواهی عدم سو پیشینه خود را ارائه داده و مهمتر اینکه حداقل مدرک زبان آلمانی را داشته باشد.

مدارکی مانند ارائه عکس‌های خانوادگی، مجرد بودن هر دو طرف و سند ازدواج از دیگر مدارک مورد نیاز برای مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج است. نکته قابل توجه اینکه متقاضی  که به عنوان همسر شخص مقیم آلمان به این کشور مهاجرت می‌کند بعد از 3 سال زندگی مشترک می‌تواند برای دریافت اقامت دائم آلمان اقدام کند.

مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج

مهاجرت به آلمان از طریق آوسبیلدونگ 

شرکت در دوره‌های آوسبیلدونگ از دیگر راه های مهاجرت به آلمان است. آوسبیلدونگ دوره آموزشی است که در بیش از 100 رشته در آلمان برگزار شده و به افراد این امکان را می‌دهد تا حتی بدون داشتن مدرک تحصیلی هم راهی برای مهاجرت و دریافت اقامت آلمان داشته باشند. شما می‌توانید با ارائه مدارکی مانند گواهی تحصیلی پایان دوره دیپلم به همراه ریز نمرات یا مدرک معتبر دوره‌های فنی و حرفه‌ای، تمکن مالی، رزومه کاری (در صورت داشتن رزومه کاری مرتبط با رشته) و مدرک زبان آلمانی برای دریافت پذیرش در دوره‌های آوسبیلدونگ اقدام کنید.

آوسبیلدونگ‌ها به صورت دوره‌های 2 تا 4 ساله (با توجه به شرایط هر رشته) برگزار شده و افرادی به گذراندن این دوره‌ها و دریافت مدرک می‌توانند در بازار کار آلمان مشغول به کار شوند. بدین ترتیب هم راهی آسان برای مهاجرت به آلمان انتخاب کرده و هم به راحتی وارد بازار کار این کشور شده‌اید. در ادامه هم می‌توانید با گذراندن دوره‌های تکمیلی به موقعیت شغلی بالاتر دست پیدا کرده و با تثبیت شرایط برای دریافت اقامت دائم آلمان اقدام کنید.

دوره‌های پرستاری، فروشندگی، کارمند بیمه و امور اجتماعی، انواع مهندسی‌ها، تخصص آی تی، سیستم سخت افزار کامپیوتر، دستیار پزشک، پیراپزشکی و ده‌ها رشته کاربردی دیگر از دوره‌های آوسبیلدونگ آلمان هستند.

راحت ترین راه مهاجرت به آلمان 

راحت‌ترین راه برای مهاجرت چیست؟ سؤالی ست که متقاضیان مهاجرت به آلمان به دنبال آن هستند. در واقع نمی‌توان پاسخی روشن به این سؤال داد. چرا که راحت‌ترین راه را شرایط هر فرد مشخص می‌کند. راه‌های مهاجرت به آلمان متنوع هستند شما باید ببینید شرایط اقدام از طریق کدام یک را دارید. اگر بازه سنی 18 تا 25 یا 26 سال داشته و قصد ادامه تحصیل دارید می‌توانید برای گرفتن پذیرش در مقاطع لیسانس یا فوق لیسانس از دانشگاه‌های آلمان اقدام کنید. بی شک مهاجرت از طریق تحصیل بهترین راه برای شما خواهد بود. اگر قصد ادامه تحصیل نداشته اما رزومه کاری قوی داشته و در حرفه خود تخصص دارید طبیعتاً مهاجرت کاری از هر پیشنهاد دیگری بهتر و کارآمدتر خواهد بود. می‌توانید از دو راه ویزای جاب آفر یا جاب سیکر برای مهاجرت به آلمان اقدام کنید.

اگر سرمایه‌دار هستید می‌توانید با مشورت با کارشناسان ما در اکسیر ویزا بهترین راه سرمایه‌گذاری در آلمان را انتخاب و با یک تیر دو نشان بزنید هم با سرمایه‌گذاری درست در آلمان به درآمد عالی رسیده و هم اقامت این کشور را داشته باشید. افرادی که همسر آن‌ها آلمانی بوده یا اقامت این کشور را دارد نیز راحت‌ترین راه را برای مهاجرت به آلمان پیش رو دارند.

راحت‌ترین راه مهاجرت به آلمان را شرایط و مدارک هر شخص مشخص می‌کند. اما در مجموع مهاجرت به آلمان از طریق کار و تحصیل معمول‌ترین راه‌های دریافت اقامت آلمان هستند.

راحت ترین راه مهاجرت به آلمان

شرایط سنی مهاجرت به آلمان 

برای مهاجرت به آلمان سن یک عدد نیست! بلکه هر یک از راه های مهاجرت به آلمان شرایط سنی خود را دارند. که در ادامه آن‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهیم. این مبحث را با شرایط سنی مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل آغاز می‌کنیم. متقاضیانی که می‌خواهند برای ادامه تحصیل در مقطع لیسانس اقدام کنند با میانگین سنی 20 تا 23 سال شانس بیشتری برای گرفتن پذیرش و ویزا دارند. شرط سنی برای متقاضیان ادامه تحصیل در مقطع فوق لیسانس یا ارشد زیر 30 سال است. دانشجویان دکتری نیز محدودیت سنی برای دریافت پذیرش از دانشگاه‌های آلمان ندارند. البته شرایط سنی ذکر شده به صورت قطعی نیست و ممکن است افراد با سن بیشتر یا کمتر هم بتوانند برای مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل اقدام کنند.

شرایط برای مهاجرت کاری کمی متفاوت است. به طور معمول متقاضیان مهاجرت به آلمان از طریق کار با داشتن سن زیر 40 سال شانس بیشتری برای استخدام شدن از طرف کارفرمای آلمانی و دریافت ویزای آلمان دارند. داشتن رزومه کاری معقول و مهارت دانش زبان آلمانی از دیگر مدارک لازم برای دریافت ویزای کار آلمان است.

کارشناسان ما در اکسیر ویزا با بررسی وضعیت و شرایط متقاضیان در مقایسه با ظرفیت پذیرش‌ها در دانشگاه و بازار کار آلمان بهترین راه مهاجرت به این کشور را به شما پیشنهاد می‌دهند.

شرایط سنی مهاجرت به آلمان

مشکلات مهاجرت به آلمان 

مهاجرت به آلمان مزایای زیادی دارد. هر چند واقعیت تلخ است اما بهتر است با مشکلات مهاجرت به آلمان نیز آشنا شوید. اما در مجموع به جرات می‌توان گفت که مزایای مهاجرت به آلمان به قدری زیاد هستند که مشکلات زندگی در این کشور را تحت پوشش قرار می‌دهد.

شرایط سخت مهاجرت به آلمان 

در سال‌های اخیر به دلیل مشکلات سیاسی و جنگی در خاورمیانه، متقاضی مهاجرت به آلمان زیاد شده و قوانین مهاجرتی سخت! از این رو رقابت در دریافت ویزای تحصیلی و کاری بالا رفته و متقاضیان با داشتن شرایط بهتر شانس بیشتری برای دریافت ویزای آلمان دارند.

آلمانی‌ها پلیس خودشان هستند 

آلمانی‌ها در رعایت قوانین و مبادی آداب بودن بسیار جدی بوده و هیچ بی‌قانونی و بی‌نظم را تاب نمی‌آورند. این مسئله ممکن است برای ما ایرانی‌ها که به بی‌قانونی و دیر رسیدن به قرارها عادت کرده‌ایم ممکن است در ابتدا کمی عجیب باشد.

رک بودن؛ مزیت یا مشکل 

آلمان‌ها کوتاه و با صراحت نظر خود را اعلام می‌کنند. ممکن است در ابتدا این برخورد برایتان برخورنده باشد اما به مرو زمان می‌فهمید که هیچ آلمانی قصد تمسخر یا بی‌احترامی نداشته و آن‌ها فقط زیادی رک هستند.

نژادپرستی؛ درد مشترک مهاجران 

آلمان‌ها به دلیل نژادپرستی یا …، علاقه‌ای که با نزدیک شدن به مهاجران را ندارند. هر چند که این موضوع بر کیفیت زندگی مهاجران در آلمان تأثیری ندارد اما ممکن است برخورد سرد آن‌ها در روحیه شما تأثیر گذارد. پیشنهاد می‌کنیم دوست یابی در آلمان را از مهاجران این کشور شروع کنید.

سختگیری سفارت آلمان در صدور ویزا و رفتار نژادپرستانه مردم آلمان (البته نه در تمام ایالت‌ها) مهمترین مشکلات مهاجرت به آلمان هستند.

مشکلات مهاجرت به آلمان

تابعیت آلمان از طریق مهاجرت 

تنها یک را برای رسیدن به تابعیت آلمان وجود دارد و آن صبر است! هر یک از راه های مهاجرت به آلمان را برای دریافت اقامت این کشور انتخاب کنید باید پروسه چندین ساله را پشت سر بگذارید. البته مهاجرت از طریق ازدواج پروسه چند ساله را شامل نمی‌شود. افرادی که همسرشان در آلمان زندگی می‌کند پس از 3 سال زندگی مشترک می‌توانند برای دریافت تابعیت آلمان اقدام کنند. در سایر موارد در صورتی که فرد در آلمان مشغول به کار باشد، مالیات‌ها را پرداخت و سوءپیشینه نداشته باشد می‌تواند برای دریافت اقامت آلمان اقدام کند. بدین صورت که فرد شاغل پس از 3 تا 5 سال برای دریافت اقامت آلمان درخواست داده و بعد از 3 سال نیز می‌تواند برای تابعیت آلمان و گرفتن پاسپورت آلمانی اقدام کند. همان‌طور که اشاره شد شخص در این مدت نباید هیچ سابقه کیفری داشته و البته دارای حقوق ثابت مشخص، بیمه و قرارداد کاری باشد. داشتن مهارت دانش زبان آلمانی نیز نقش مثبت در دریافت اقامت و تابعیت آلمان دارد.

شرایط دریافت تابعیت آلمان 

افراد با داشتن شرایط زیر می‌توانند برای دریافت اقامت دائم آلمان اقدام کنند:

  • داشتن حداقل سابقه 3 تا 5 سال اقامت در آلمان
  • شخص قرارداد کاری داشته و بتواند بدون نیاز به کمک از سوسیال آنت، هزینه زندگی خود و خانواده خود را به طور مستقل تأمین کنید.
  • داشتن دانش و مهارت زبان آلمانی در سطح حداقل در سطح A2 .
  • پرداخت حداقل ۶۰ ماه بیمه بازنشستگی بدون در نظر گرفتن مبلغ.
  • داشتن فضای کافی برای زندگی خود و خانواده
  • داشتن قرارداد کاری با حقوق مشخص
  • گذراندن دوره آموزشی  اورینتیرونگ کورس.
  • نداشتن سو سابقه

افراد با داشتن شرایط زیر می‌توانند برای دریافت تابعیت آلمان اقدام کنند:

  • داشتن اقامت 3 تا 5 ساله آلمان
  • داشتن کارت آبی یا Blue Card آلمان
  • داشتن اقامت محدودی که به اقامت دائم تبدیل شود.
  • متقاضی تابعیت آلمان بید از 5 تا 8 سال را در آلمان زندگی کرده باشد.
  • قبول شدن در امتحان شهروندی
  • شخص قرارداد کاری داشته و بتواند بدون نیاز به کمک از سوسیال آنت، هزینه زندگی خود و خانواده خود را به طور مستقل تأمین کنید.
تابعیت آلمان از طریق مهاجرت

مهاجرت به آلمان؛ از رؤیا تا رسیدن به واقعیت 

در مطلب راه های مهاجرت به آلمان، انواع روش‌های مهاجرت به این کشور را مورد بررسی قرار داده و دیدیم که متقاضیان در رده‌های سنی مختلف و با توجه به وضعیت مالی که دارند می‌توانند راهی برای دریافت اقامت آلمان داشته باشند. دولت آلمان هر چند که شرایط اقامت و صدور ویزا را برای مهاجران سخت‌تر کرده است اما در مقابل، پس از اجازه ورود، تمام امکانات را در اختیار این دسته از افراد قرار داده و حتی حقوق اجتماعی برابر را برای مهاجران در نظر گرفته است. با این توصیف افراد می‌توانند مانند شهروندان آلمانی زندگی ایمن را در این کشور آغاز کرده و آینده مالی و شغلی تثبیت شده داشته باشند.

مهاجرت به آلمان؛ از رؤیا تا رسیدن به واقعیت

سوالات متداول درباره راه های مهاجرت به آلمان 

مهاجرت به آلمان از طریق تحصیل، مهاجرت به آلمان از طریق کار، مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه‌گذاری، مهاجرت به آلمان از طریق تولد، مهاجرت به آلمان از طریق ازدواج و مهاجرت به آلمان از طریق آوسبیلدونگ از راه های مهاجرت به آلمان هستند.

راحت‌ترین راه برای مهاجرت به آلمان را شرایط هر فرد مشخص می‎‌کند.

مهاجرت تحصیلی و مهاجرت کاری از ارزان‌ترین راه‌های مهاجرت به آلمان هستند.

بله، هر راهی را که برای مهاجرت به آلمان انتخاب کنید به ارائه مدرک زبان آلمانی نیاز دارید.

3 تا 5 سال پس از مهاجرت به آلمان می توان برای اقامت دائم اقدام کرد.

تولد فرزند در آلمان از قانون خون پیروی می‌کند نه خاک.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
فهرست مطالب
Subscribe
Notify of
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها