شرایط و قوانین کار در آلمان

شرایط و قوانین کار در آلمان

نام نویسنده: مدیر سایت
تاریخ بروزرسانی: 26 بهمن 1400
شرایط و قوانین کار در آلمان

اطلاع از شرایط و قوانین کار در آلمان مهمترین مبحثی ست که متقاضیان مهاجرت به آلمان باید درباره آن تحقیق کرده و اطلاعات کاملی را داشته باشند چرا که همه چیز در این کشور از کسب درآمد گرفته تا حتی دریافت اقامت آلمان به شغل و میزان درآمد شما بستگی دارد. در آلمان بیشتر افراد جز تعداد محدودی از زنان خانه‌دار، دارای شغل و درآمد مستقل هستند. در واقع می‌توان گفت که ورود به بازار کار آلمان از دوران دبیرستان و با گذراندن کارگاه‌های آموزشی برای نوجوانان شروع می‌شود. شما نیز به عنوان مهاجر لازم است قبل از هر اقدامی درباره کاریابی، میزان درآمدها، پرداخت مالیات‌ها و غیره در آلمان اطلاعات کافی داشته باشید.

کار در آلمان

در این مطلب می‌خوانیم

  • شرایط کار در آلمان
  • بازار کار در آلمان
  • شرایط کار در آلمان برای ایرانیان
  • اجازه کار در آلمان
  • کار در آلمان از طریق پیدا کردن کارفرما (Job Offer)
  • کار در آلمان از طریق گرفتن ویزای جستجوی کار (Job seeker)
  • متوسط حقوق و درآمد در کشور آلمان
  • مالیات و هزینه‌های کار در آلمان
  • نحوه کاریابی در آلمان برای ایرانیان
  • کار در آلمان با دیپلم
  • شرایط کار در آلمان بدون مدرک تحصیلی
  • کمبود نیروی کار در آلمان
  • کار در آلمان برای پناهندگان
  • ویزای کار در آلمان 2021
  • لیست مشاغل مورد نیاز آلمان 2021
  • شغل‌های پردرآمد در آلمان
  • استخدام کارگر ساده در آلمان
  • قوانین جدید کار در آلمان در سال 2021
  • وب‌سایت‌های اینترنتی کاریابی در آلمان
  • سؤالات متداول

شرایط کار در آلمان 

آلمان باوجود نام پرآوازه خود در دنیای اقتصاد یک نقطه ضعف بزرگ دارد و آن کمبود نیروی کار جوان و متخصص آلمانی است! این ضعف به فرصتی عالی و استثنایی و برای متقاضیان مهاجرت به این کشور تبدیل شده است. دولت آلمان نیز با اطلاع از این موضوع و در راستای پیشرفت چرخه اقتصادی خود اقدام به جذب نیروی مهاجر حرفه‌ای و متخصص کرده است؛ بنابراین قوانین منصفانه‌ای را در این خصوص وضع کره و حقوق و مزایای مهاجران را برابر با کارمندان آلمانی قرار داده است. با این حال شرایط و قوانین کار در آلمان مانند سایر ضوابط در این کشور بسیار سخت‌گیرانه اجرا می‌شوند. طبق این قوانین افراد متقاضی کار در آلمان پیش از هر چیز باید صحبت کردن به آلمانی را بلد بوده و مدرک زبان آلمان (نوع مدرک به زمینه کاری بستگی دارد) داشته باشند، دارای سابقه کار مرتبط با شغل درخواستی باشند، دارای مدرک معتبر در شغل‌های درخواستی تخصصی باشند، شرایط سنی لازم را داشته و برای دریافت ویزای کار توانایی ارائه تمکن مالی را داشته باشند.

در ادامه درباره جزییات شرایط کار در آلمان برای مهاجران و ایرانیان بیشتر صحبت می‌کنیم.

دو عامل مهارت دانش زبان آلمانی و داشتن تخصص را می‌توان از شرایط اصلی کار در آلمان و رمزهای موفقیت در راستای پیشرفت در این کشور دانست.

بازار کار در آلمان 

بازار کار آلمان دارای سابقه درخشان در میان کشورهای اروپایی است. میزان بیکاری در این کشور فقط 3/3 درصد است در صورتیکه متوسط نرخ بیکاری در قاره اروپا حدود 6/7 درصد است! همین آمار ساده نشان می‌دهد که آلمان در زمینه ایجاد اشتغال تا چه اندازه موفق عمل کرده و حتی در بازارهای جهانی نیز حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. بی‌دلیل نیست که این کشور در صدر لیست برترین کشور اروپایی در زمینه اقتصاد قرار گرفته و افراد بسیاری خواهان مهاجرات کاری به آلمان هستند. طبیعتاً همیشه پشت هر موفقیتی اقتصادی بزرگ، برنامه‌ریزی، نظم و قانون‌های هوشمندانه و سختگیرانه‌ای قرار دارد. شرایط و قوانین کار در آلمان هم از این اصل مستثنا نیستند. از این رو مهاجران راه تقریباً پیچیده‌ای را برای ورود به آلمان پیش روی خود دارند؛ اما در صورت موفق شدن امکاناتی مانند موقعیت‌های شغلی مناسب، ثبات اقتصادی و امنیت شغلی را بدست خواهند آورد.

بازار کار در آلمان

وجود بزرگترین کارخانه‌های اتومبیل‌سازی و وسایل الکترونیکی در آلمان باعث شده تا رشته‌های فنی و مهندسی و تکنولوژی اطلاعات بیشترین پذیرش و استخدامی را داشته باشند؛ اما علاوه بر این بازار کار سایر رشته‌ها مانند پرستاری، پیراپزشکی و امور ساختمانی نیز بسیار داغ و پر رونق است.

ثبات اقتصادی، امنیت شغلی، بازار کار عالی، آموزش‌های رایگان در راستای پیشرفت موقعیت شغلی ئ بالا بردن درآمد و غیره از مزایای کار در آلمان هستند.

شرایط کار در آلمان برای ایرانیان 

ایرانیان بسیاری آلمان را برای مهاجرت کاری و نشان دادن استعدادهای خود انتخاب می‌کنند. شرایط و قوانین کار در آلمان برای ایرانیان پیش از هر چیز داشتن تخصص در زمینه خاص و دریافت ویزای آلمان را شامل می‌شود. ایرانی‌ها از دو طریق جاب آفر و جاب سیکر (که در تیترهای بعدی درباره آن‌ها توضیح داده خواهد شد) می‌توانند برای مهاجرت کاری به آلمان اقدام کنند. البته دریافت ویزای کار تنها راه کار در آلمان برای ایرانیان نیست. بلکه افرادی که با ویزای تحصیلی و حتی دوره‌های آوسبلدونگ به آلمان مهاجرت می‌کنندو نیز می‌توانند پس از اتمام دوره و دریافت مدرک وارد بازار کار آلمان شوند.

شرایط کار در آلمان برای ایرانیان

کشور آلمان از استانداردهای بالا در زمینه حقوق کارمندان و قوانین کار برخوردار است. از این رو ایران‌ها نیز مانند سایر مهاجران می‌توانند از شرایط کاری مشابه برخوردار بوده و آینده شغلی تضمین شده‌ای را داشته باشند. با توجه به کمبود نیروی انسانی در آلمان شرایط کار در سال 2021 در این کشور آسان‌تر شده و شما می‌توانید به راحتی با مراجعه به وب سایت‌های کاریابی در آلمان شغل مورد نظر را پیدا و رزومه کاری را برای شرکت، اداره یا کارخانه‌های جویای نیروی کار ارسال کنید.

اجازه کار در آلمان 

اجازه کار در آلمان قوانین و شرایط خود را دارد. در وقع داشتنن اجازه کار در این کشور برای استخدام شدن ضروری است. شما به عنوان یک مهاجر تنها در صورتی اجازه کار در آلمان را دارید که اقامت شما قانونی باشد. همچنین افرادی که اقامت موقت آلمان را دارند یعنی با ویزای تحصیلی، کاری و غیره در آلمان زندگی می‌کنند لازم است پس از پیدا کردن کار به اداره اتباع خارجی مراجعه کرده، فرم مربوطه را تکمیل و به امضا کارفرما رسانند. در این فرم محلی را که در آن کار می‌کنید، ساعت کار و حقوق دریافتی ثبت می‌شود. پس از تایید اداره اتباع خارجی، اداره فدرال کار آلمان هم بایستی موقعیت شما را تایید کند. کارشناسان ما در اکسیر ویزا راهنمایی‌های تکمیلی را در این زمینه به افراد متقاضی کار در آلمان ارائه می‌دهند.

طبق قوانین و شرایط کار در آلمان افرادی که کمتر از 3 مه در آلمان زنگی کرده باشند، پناهندگانی که در کمپ زندگی می‌کنند و افرادی که درخواست پناهندگی آن‌ها رد شده باشد اجازه کار در این کشور را ندارند.

کار در آلمان از طریق پیدا کردن کارفرما (Job Offer) 

جاب آفر (Job Offer) یکی از فرصت‌های پیدا کردن کار در آلمان برای مهاجران است. طبق شرایط و قوانین کار در آلمان افراد می‌توانند با دسترسی به وب سایت‌های کاریابی، رزومه خود را برای مؤسسات جویای نیروی کار ارسال کرده و در صورت پذیرش بری دریافت ویزای آلمان و مهاجرت به این کشور اقدام کنند. به طور معمول افراد دارای تخصص و سابقه کار مفید در رشته خود می‌توانند در شرکت‌ها و کارخانه‌های آلمانی استخدام شوند. بر طبق همین قوانین کارفرمای آلمانی نیز هیچ محدودیتی برای استخدام کارمند خارجی و یا کارمندی که تبع کشورهای اتحادیه اروپا نباشد، ندارد. حقوق و مزایایی کارمندان خارجی در آلمان برابر با شهروندان آلمانی و افراد با تابعیت اروپایی می‌باشد. کارشناسان ما در اکسیر ویزا می‌توانند با بررسی مدارک و سابقه کاری متقاضی شما را در زمینه پیدا کردن کار مناسب در آلمان و ویزای جاب آفر راهنمایی کنند.

کار در آلمان از طریق پیدا کردن کارفرما (Job Offer)

کار در آلمان از طریق گرفتن ویزای جستجوی کار (Job seeker) 

جاب سیکر (Job Seeker) از دیگر راه‌های مهاجرت کاری به آلمان است. متقاضیان می‌توانند با داشتن ویزای جاب سیکر یا همان ویزای جستجوی کار 6 ماه با هدف پیدا کردن کار در آلمان اقامت داشته باشند. فرد دارنده این ویزا مجاز است در طول اقامت خود در مصاحبه‌های کاری شرکت و کرده و قرارداد کاری بلند مدت یا کوتاه مدت ببندد. افرادی که موفق به پیدا کردن کار در این مدت شوند می‌توانند ویزای 6 ماهه جاب سیکر را به ویزای کاری تبدیل کنند. اما در غیر این صورت ویزاهای جاب سیکر قابل تمدید نبوده و شخص بعد از 6 ماه باید کشور آلمان را ترک کند.

با ارائه مدرک زبان آلمانی (حداقل    B1)، مدرک تحصیلی دیپلم، داشتن تخصص در زمینه خاص و ارائه تمکن مالی می‌توانید برای دریافت ویزای جاب سیکر اقدام کنید. نکته مثبت اینکه در صورت دریافت ویزای جاب سیکر مجاز هستید در زمینه‌های کاری مختلف قرارداد بسته و اقامت خود را تمدید کنید.

طبق شرایط و قوانین کار در آلمان برای ویزای تمدید ویزای جاب سیکر نیازی نیست که مدرک تحصیلی با زمینه کاری مرتبط باشد بلکه با داشتن قرارداد کاری در هر زمینه می‌توانید اقامتتان را تمدید کنید.

متوسط حقوق و درآمد در کشور آلمان 

به طور معمول، دولت‌ آلمان مبلغی را به عنوان حقوق پایه در نظر گرفته و کارفرماها ملزم هستند حداقل حقوق را به کارمندان پرداخت کنند. به بیان دیگر میزان حداقل حقوق به نسبت مخارج ماهیانه هر کارگر یا کارمند می‌تواند نشان دهنده سطح رفاه زندگی مردم در آن کشور باشد. برنامه‌ریزی و مدیریت دولت آلمان در زمینه توزیع درآمد بسیار دقیق بوده و می‌تواند به عنوان الگو در بیشتر جوامع قرار گیرد. میزان حقوق در آلمان چارت یا جدولی دقیق دارد. زمینه کاری، میزان تحصیلات، سابقه کار و ایالتی که در آن زندگی می‌کنید در حقوق دریافتی هر کارمند تاثیر مستقیم دارد. با این وصف افراد دقیقا مطابق با حجم کاری و لیاقت خود حقوق دریافت می‌کنند. حداقل دستمزد در آلمان در هر ساعت بین 8.5 تا 9.5 یورو است. یعنی متوسط حقوق ماهیانه در این کشور حدود 1520 یورو می‌باشد. مطابق شرایط و قوانین کار در آلمان حداقل حقوق کارگری در این کشور توسط دولت تصویب شده و هیچ کارفرمایی مجاز به پرداخت حقوق کمتر از مبلغ اعلام شده به کارگر یا کارمند خود نمی‌باشد. توزیع درآمد در آلمان به‌گونه‌ای است که افراد با کمترین سابقه کار و درآمد هم می‌توانند سطح زندگی نرمال را تجربه کنند.

متوسط حقوق و درآمد در کشور آلمان

مالیات و هزینه‌های کار در آلمان 

با توجه به شرایط و قوانین کار در آلمان پرداخت مالیات بخش جدایی‌ناپذیر درآمد در آلمان است. پرداخت مالیات را شاید بتوان یکی از مشکلات زندگی در آلمان دانست. در واقع افراد با کمترین درآمد هم مشمول پراخت مالیات می‌شوند. سیستم پرداخت مالیات در آلمان بسیار پیچیده است اما در حالت کلی می‌توان گفت که حدود یک سوم از درآمد شما کسر و به دولت آلمان پرداخت می‌شود به همین دلیل همیشه حقوق دریافتی خود را با کسر مالیات در نظر بگیرید. البته تمام افراد مبلغ مالیات یکسان پرداخت نمی‌کنند. بلکه در مبلغ کسر شده بابت مالیات میزان حقوق ماهیانه، ایالت محل سکونت، وضعیت متاهل یا مجرد بودن، تعداد فرزندان، نوع بیمه، نوع اقامت و در نهایت سن فرد در نظر گرفته می‌شود. کارشناسان ما در اکسیر ویزا اطلاعات کافی را در مورد وضعیت مالیات‌ها در آلمان در اختیارتان قرار می‌دهند.

در کشور آلمان هر فرد شاغل با هر میزان درآمد مشمول پرداخت مالیات می‌باشد. اما مبلغ مالیات پرداختی با توجه به طبقه زندگی و میزان درآمد تنظیم شده است.

نحوه کاریابی در آلمان برای ایرانیان 

کاریابی یا پیدا کردن کار در آلمان برای ایرانیان نه تنها روش پیچیده‌ای ندارد بلکه با توجه به نیاز آلمان به نیروی کار می‌‎تواند بسیار راحت هم باشد. در واقع پیدا کردن کار به روشی که برای مهاجرت انتخاب می‌کنید بستگی دارد. در صورتیکه می‌خواهید با ویزای پیشنهاد کاری (Job Offer) برای مهاجرت اقدام کنید باید در ابتدا یک رزومه کاری قوی آماده کنید این رزومه مدارک مربوط به تخصص کاری و سابقه کاری شما را شامل می‌شود، سپس رزومه خود را برای وب سایت‌های کاریابی در آلمان یا به طور مستقیم برای شرکت‌ها ارسال کنید. بدین ترتیب در صورتیکه شرکت‌ها به دنبال نیروی کار باشند و شرایط شما نیز مناسب باشد برایتان دعوت نامه ارسال کرده و در نهایت می‌توانید برای دریافت ویزای کار و مهاجرت به آلمان اقدام کنید.

در صورتیکه که می‌‎خواهید برای دریافت ویزای جستجوی کار یا Job Seeker اقدام کنید شرایط کمی متفاوت خواهد بود. بدین صورت که شما ابتدا با ارائه مدارکی مانند رزومه کاری و مدرک زبان آلمانی ابتدا ویزای 6 ماهه جستجوی کار را دریافت و سپس می‌توانید به صورت حضوری برای تقاضای کار به شرکت‌ها یا مؤسسات کاریابی در آلمان مراجعه کنید. البته می‌توانید قبل از دریافت ویزای جستجوی کار نیز رزومه خود را برای مؤسسات آلمانی ارسال کنید.

کار در آلمان با دیپلم 

طبق شرایط و قوانین کار در آلمان که به تازگی به تصویب رسیده است افراد با مدرک دیپلم هم می‌توانند برای مهاجرت کاری به آلمان اقدام کنند. این قانون نکته مثبتی برای کار در آلمان برای مهاجران به شمار می‌رود. افراد با داشتن مدرک پایان دوره متوسطه و یا مدرک تخصصی فنی و حرفه‌ای امکان این را دارند تا با ارائه مدارک به سفارت آلمان ویزای 6 ماهه جستجوی کار را دریافت و در آلمان شغل مورد نظر خود را پیدا کنند. راه دیگر برای کار در آلمان با مدرک دیپلم گذراندن یک دوره فنی و حرفه‌ای معتبر در ایران است بدین ترتیب شما یک نیروی کار متخصص به شمار آمده و شانس بیشتری برای دریافت ویزای جستجوی کار در آلمان دارید. همچنین داشتن گواهی کار یا Certificate نیز می‌تواند تأثیر مثبت در جلب نظر کارفرمای آلمانی داشته باشد. علاوه بر گواهی تحصیلی دیپلم و مدرک فنی و حرفه‌ای، ارائه مدرک زبان آلمانی و تمکن مالی نیز از بایدهای اقدام برای دریافت ویزای جاب سیکر و کار در آلمان با مدرک دیپلم هستند.

کار در آلمان با دیپلم

شرایط کار در آلمان بدون مدرک تحصیلی 

با توجه به تعداد بالای متقاضیان کار در آلمان، دریافت ویزای کاری بدون مدرک تحصیلی کمی مشکل است اما غیرممکن نیست. با توجه به کمبود منابع انسانی و نیروی کار در آلمان با ارائه مدرک فنی و حرفه‌ای به جای مدرک تحصیلی نیز می‌توانید برای پیدا کردن کار د آلمان اقدام کنید. طبق شرایط و قوانین کار در آلمان این کشور بیشتر مدرک محور است یعنی شما با داشتن مدرک معتبر یک نیروی کار متخصص و مفید به شمار می‌آیید. پس در صورت نداشتن مدرک تحصیلی می‌توانید دوره‌های فنی و حرفه‌ای یا کارگاه‌های مختلف را گذرانده و شانس خود را برای پیدا کردن کار در آلمان بیشتر کنید. کشور آلمان راه‌های بسیاری را برای پیشرفت کاری پیشروی افراد قرار می‌دهد. شما می‌توانید پس از استخدام در حین کار نیز در دوره‌های تکمیلی زمینه کاری خود شرکت کرده و با دریافت مدارک تخصصی جایگاه شغلی و حقوق خود را افزایش دهید. کارشناسان با تجربه اکسیر ویزا به شما خواهند گفت که ارائه کدام مدارک فنی و حرفه‌ای شانس شما را برای به دست آوردن کار در آلمان بیشتر می‌کند.

با ارائه مدرک فنی و حرفه‌ای به جای دیپلم می‌توانید بدون مدرک تحصیلی برای مهاجرت کاری و دریافت ویزای جستجوی کار اقدام کنید.

کمبود نیروی کار در آلمان 

کمبود نیروی کار در آلمان را شاید بتوان یکی از بزرگترین چالش‌های این کشور دانست. در واقع طبق آخرین پژوهش‌ها و تحقیقات انجام شده بیشترین کمبود نیروی کار در قسمت‌های تخصصی فنی و حرفه‌ای و لجستیک می‌باشد.  در حال حاضر به دلیل پیر شدن نیروی کار سالانه بیش از 35 هزار راننده کامیون از کار خود کناره‌گیری کرده و آلمان با بیش از 100 هزار کمبود راننده کامیون روبروست. این مسئله تأثیرات منفی بسیاری را در وضعیت حمل و نقل و تأمین مواد غذایی دارد. به همین دلیل آلمان برای تأمین نیروی لازم به مهاجران روی آورده است.

در واقع پیش‌بینی می‌شود که آلمان در سال‌های آتی با کمبود بیش از 400 هزار نیروی متخصص روبرو شود این مسئله برگه برنده‌ای برای متقاضیان کار در آلمان به شمار رفته و باعث تسهیل شرایط و قوانین کار در آلمان شده است. مطابق همین قانون، افراد بدون مدرک تحصیلی و دارای تخصص نیز می‌توانند برای مهاجرت کاری به آلمان اقدام کنند.

کمبود نیروی کار در آلمان

کار در آلمان برای پناهندگان 

شرایط و قوانین کار در آلمان برای پناهندگان متفاوت است. قبل از پرداختن به این قوانین یادآور می‌شویم که اکسیر ویزا هیچگونه فعالیتی در زمینه مهاجرت به آلمان نداشته و آن را توصیه نمی‌کند. سالانه افراد زیادی به امید یافتن کار و ساختن زندگی بهتر به دولت آلمان اعلام پناهندگی می‌کنند. این افراد تا زمان مشخص شدن وضعیت پناهندگی خود به کمپ‌های مخصوص فرستاده می‌شوند  اما اجازه کار قانونی ندارند. در واقع پناهجویان در صورتیکه موفق به دریافت پناهندگی آلمان شوند می‌توانند کار قانونی داشته و حقوق دریافت کنند. سه حالت برای پناهجویان در نظر گرفته می‌شود در حالت اول پناهجو اقامت 3 ساله دریافت کرده و طبیعتاً می‌تواند در شرکت‌های آلمانی مشغول به کار شود، در حالت دوم حکم منع اخراج صادر شده و به پناهجو اقامت یک ساله داده می‌شود در بدترین حالت نیز با درخواست پناهندگی موافقت نشده و پناهجو باید خاک آلمان را ترک کند.

تمام پناهندگان آلمان تا زمان مشخص شدن وضعیتشان حق کار نداشته و فقط و فقط در صورت پذیرفته شدن پناهندگی می‌توانند کار در آلمان را شروع کرده و از حقوق و مزایای مساوی با سایر افراد برخوردار شوند.

ویزای کار آلمان 2021 

تمامی افرادی که از طریق تحصیل، ویزای پیوست، آوسیلدونگ و غیره به آلمان مهاجرت می‌کنند اجازه کار در این کشور را دارند اما می‌توان علاوه بر روش‌های ذکر شده در بالا از طریق ویزا کار نیز به آلمان مهاجرت کرد. در مجموع شرایط و قوانین  کار در آلمان برای تمام افراد یکسان است.

ویزای کار در آلمان ویزای جاب آفر، ویزای جاب سیکر و ویزای خود اشتغالی را شامل می‌شود. خوشبختانه کشور آلمان به عنوان قطب صنعتی اروپا قوانین ویزای کار را در سال 2021 آسان‌تر کرده است. این مسئله شانس متقاضیان کار در این کشور برای رسیدن به شغل مورد نظر خود و دریافت اقامت آلمان بیشتر می‌کند. درباره ویزای جاب آفر و جاب سیکر در پاراگراف‌های قبل صحبت کردیم. در توضیح ویزای کار خود اشتغالی اینکه شخص یک شغل آزاد در آلمان تأسیس کرده به عنوان کارفرمای خود به شمار می‌رود. شخص متقاضی ویزای خود اشتغالی بایستی بودجه و تمکن مالی لازم برای شروع کار را داشته و به دولت آلمان ثابت کند که پروژه کاری او دارای سود لازم برای این کشور می‌باشد. بیشتر افراد دریافت ویزای جاب آفر یا جاب سیکر را برای کار در آلمان انتخاب می‌کنند.

ویزای کار آلمان 2021

لیست مشاغل مورد نیاز آلمان 2022 

شیوع ویروس کرونا در دو سال اخیر نیازهای بازار کار در آلمان را نیز تحت تأثیر قرار داده است. بر همین اساس آلمان با کمبود نیروی کادر پزشکی به ویژه پرستار مواجه شده است. افرادی که دارای مدرک پرستاری هستند می‌توانند از فرصت استفاده کرده  و برای مهاجرت و کار در آلمان اقدام کنند. این افراد پس از گذراندن دوره تکمیلی کوتاه اجازه کار در بیمارستان‌های آلمان را پیدا خواهند کرد. علاوه بر حوزه بهداشت و سلامت، پیر شدن جمعیت در آلمان سایر مشاغل را نیز تحت تأثیر قرار داده است. مهندسان به ویژه مهندسی سازه، مهندسی کامپیوتر، مهندسی مکانیک، مهندسی برق، مهندسی خودرو و مهندسی مخابرات شانس بالایی برای ورود به بازار کار آلمان دارند. همچنین فارغ‌التحصیلان رشته ریاضی، تکنولوژی آی تی، علوم طبیعی، حسابداران، متخصصان امور مالی و خدمات تجاری هم می‌توانند برای مهاجرت کاری به آلمان اقدام کنند. از مشاغل مورد نیاز در آلمان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مهندسی مخابرات
  • طراحی صنعتی
  • روانشناسی
  • اقتصاد
  • مهندسی کشاورزی و دامی
  • مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی)
  • مهندسی کامپیوتر (سخت افزار)
  • علوم تربیتی
  • شیمی کاربردی
  • هندسه کامپیوتر گرایش نرم افراز
  • کتابداری
  • مهندسی مواد سرامیک
  • مهندسی برق
  • کتابداری شاخه پزشکی
  • مهندسی پزشکی
  • دبیری علوم اجتماعی
لیست مشاغل مورد نیاز آلمان 2022

شغل‌های پردرآمد در آلمان 

با هر میزان درآمد در آلمان می‌توانید رفاه اجتماعی و زندگی نرمال را تجربه کنید. اما در آلمان نیز برخی از مشاغل بیشتر از سایر شغل‌ها درآمد دارند که در اصطلاح به آن‌ها شغل‌های پردرآمد می‌گویند. مشاغل پزشکی به همراه زیر مجموعه‌های آن‌، مشاغل حوزه وکالت و زیر مجموعه‌ها و مشاغل حوزه مهندسی به همراه زیر مجموعه‌ها از مشاغل پردرآمد در آلمان هستند. با توجه به شرایط و قوانین کار در آلمان مالیات‌های حاصل بر درآمد این مشاغل نیز بیشتر می‌باشد. مبلغ درآمد سالیانه پزشکان در آلمان به طور متوسط 107 هزار یورو است، متخصصان حوزه پزشکی تا 181 هزار یورو هم درآمد دارند. مبلغ درآمد وکلا در آلمان با توجه به میزان تحصیلات، تجربه کاری و ایالت محل زندگی بین 86 هزار یورو تا 140 هزار یورو در سال است. میزان در آمد مهندسان نیز با توجه به زمینه کاری، تجربه، میزان تحصیلات و غیره بین 38 هزار یورو تا 80 هزار یورو در سال می‌باشد.

در صورت داشتن تخصص در مشاغل پزشکی، حوزه وکالت و مهندسی می‌توانید موقعیت شغلی مناسب و درآمد بسیار عالی داشته باشید.

استخدام کارگر ساده در آلمان 

کشور آلمان نیز به کارگر ساده نیازمند است. استخدام کارگر ساده به دلیل کمبود نیروی کار در آلمان رواج داشته و با استقبال گردشگران نیز مواجه شده است. دولت آلمان هر ساله لیست مشاغل مورد نیاز برای استخدام در کارگاه‌ها و کارخانه‌ها را اعلام کرده و افراد حتی با مدرک دیپلم هم می‌توانند در این مشاغل استخدام شوند. البته لازم به یادآوری ست که برای استخدام شدن در این مشاغل مهاجران بایستی دارای مدرک زبان آلمانی بوده و سابقه کار مرتبط را در رزومه خود داشته باشند. کارگران در آلمان حقوق ماهیانه عالی داشته و می‌توانند زندگی ایده‌آلی را داشته باشند. همچنین تمامی حقوق و مزایای کار در آلمان مانند بیمه و غیره نیز به این دسته از مشاغل تعلق می‌گیرد. در ادامه لیستی از مشاغلی که در آلمان به کارگر ساده نیاز دارند در اختیارتان قرار می‌دهیم:

  • آشپز ماهر
  • تراشکار
  • برشکار
  • کناف کار
  • نجار
  • لوله کش
  • نقاش ساختمان
  • تاسیسات
  • گارسون
  • پیشخدمت رستوران
  • پرورش دهنده ماهی یا آبزیان و صیادان
  • پرورش دهنده دام
  • راننده ماشین سنگین
  • راننده تراکتور
  • مکانیک خودرو
  • برقکار ماهر
  • کارگران ساختمان

متقاضیان کار در زمینه‌های ذکر شده در بالا می‌توانند رزومه خود را برای مؤسسات کاریابی ارسال و با ارائه مدرک زبان آلمانی، تمکن مالی و سابقه کار مرتبط شانس خود را جهت دریافت ویزای کاری به آلمان افزایش دهند.

قوانین جدید کار در آلمان در سال 2022 

از تاریخ  2 مارس سال 2020 شرایط و قوانین کار در آلمان در راستای تأمین نیروی کار در این کشور تسهیل پیدا کرده است. بدین ترتیب متقاضیان مهاجرت کار در آلمان می‌توانند در صورت داشتن مدرک زبان آلمانی B2 و مدرک پایان تحصیلات متوسطه یا فنی حرفه‌ای برای دریافت ویزای کار اقدام کنند. قوانین جدید کار در آلمان در سال 2022 مهاجران ایرانی را نیز شامل شده و به شرح زیر می‌باشد:

  • افراد با مدرک فنی و حرفه‌ای معتبر که به تأیید فدرال آلمان رسیده باشد (بدون تحصیلات دانشگاهی) می‌توانند برای دریافت ویزای کار آلمان اقدام کنند.
  • افراد با مدرک دانشگاهی نیز می‌توانند برای دریافت ویزای کار در آلمان اقدام کنند.
  • متقاضیان ویزای جاب آفر یا ویزای جستجوی کار در آلمان بایستی تمکن مالی کافی برای تأمین هزینه‌های ویزا و زندگی در آلمان را تا زمان بستن قرارداد کاری داشته باشند.

با مشورت با کارشناسان ما در اکسیر ویزا می‌توانید از موقعیت‌های کاری در آلمان مطلع شده و رزومه خود را برای شرکت‌ها و مؤسسات آلمانی ارسال کنید.

قوانین جدید کار در آلمان در سال 2022

وب‌سایت‌های اینترنتی کاریابی در آلمان 

وب‌سایت‌های کاریابی آلمانی بهترین راه برای اطلاع از موقعیت‌های شغلی و ارسال رزومه هستند. این وب سایت‌ها به عنوان واسطه بین کارمندان جویای کار و شرکت‌های جویای کارمند عمل می‌کنند. مهاجران متقاضی کار در آلمان می‌توانند با مراجعه به این وبسایت‌ها از موقعیت‌های کاری در آلمان مطلع شده و رزومه خود را برای شرکت مورد نظرتان ارسال کنید. در ادامه با معروف‌ترین وب سایت‌های  کاریابی در آلمان آشنا می‌شویم:

  • وبسایت ایندید، آدرس اینترنتی: www.indeed.de

  • وبسایت جاب مانستر، آدرس اینترنتی: www.monster.de

  • وبسایت استپ استون، آدرس اینترنتی: www.stepstone.de

  • وبسایت جاب وکتور، آدرس اینترنتی: www.jobvector.de

کار در آلمان؛ صفر تا صد شرایط کار در آلمان 

به دلیل بازار کار پر رونق در آلمان، کاریابی در این کشور مبحث چندان پیچیده‌ای ندارد. فقط کافیست نوع حرفه، تخصص و علاقه خود را مشخص کنید سپس تعداد بی‌شماری از موقعیت‌های کاری را مقابل خود خواهید داشت. با این حال لازم است که برای اطلاع از حق و حقوق خود به عنوان کارمند، شرایط و قوانین کار در آلمان را یاد بگیرید. در این صورت راه برای پیدا کردن کار در این کشور بیش از بیش برایتان آسان خواهد شد. در این مطلب صفرتا صد قوانین کار در آلمان را بیان کرده و حتی بهترین وب سایت‌های کاریابی را معرفی کردیم.

کار در آلمان؛ صفر تا صد شرایط کار در آلمان

سوالات متداول درباره شرایط و قوانین کار در آلمان 

متقاضیان ویزای کار در آلمان بایستی مدرک زبان آلمان (حداقل مدرک B1)، مدرک فنی و حرفه‌ای یا پایان دوره متوسطه و تمکن مالی را داشته باشند.

توزیع حقوق و درآمد در آلمان به نسبت هزینه‌ها کاملاً متعادل بوده و حتی افراد با درآمد پایه نیز می‌توانند از رفاه اقتصادی برخوردار باشند.

خیر طبق شرایط و قوانین کار در آلمان ویزاهای جاب سیکر یا جستجوی کار غیرقابل تمدید بوده و افراد در صورتی که طی مدت 6 ماه موفق به پیدا کردن کار در آلمان نشوند باید کشور آلمان را ترک کنند.

بله در صورت تمدید قرارداد کاری در آلمان می‌توان ویزای کار را نیز تمدید کرد.

پناهجویانی که با درخواست پناهندگی آن‌ها موافقت شده است اجازه کار در آلمان را دارند.

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
فهرست مطالب
Subscribe
Notify of
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها